Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Για έγκλημα κατά του λαού έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας: Θα ξηλώσουμε μία μία τις διατάξεις της κοινωνικής διάλυσης



Είδος διαγγέλματος από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ενώ την Κυριακή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο
"Νέο έγκλημα συντελείται αυτή τη στιγμή σε βάρος του λαού και της πατρίδας, έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό" τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ".
Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση "θα δώσει τα χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία», και σε αυστηρό ύφος είπε «έχουν ξεπεράσει το όριο στο ψέμα και στην εξαπάτηση, στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα ντόπια και ξένα".
Μετά αναφέρθηκε και στη διήμερη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας, "σε μια χώρα χτυπημένη από τα μνημόνια, σε μια Ελλάδα που ματώνει στο σήμερα και αγωνιά για το αύριο αυτοί τολμούν να φέρουν εκτάκτως στη Βουλή το νομοσχέδιο σκούπα που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας".
Προχώρησε και σε ξεχωριστή αναφορά στο καυτό θέμα με τις τράπεζες σημειώνοντας πως "εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας του συνόλου σχεδόν της ιδιωτικής περιουσίας και τελικώς της χώρας στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων", ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως "θέλουν οι νεκροπομποί της Eλλάδας να γίνουν τα αφεντικά της, σπεύδουν να χαρίσουν τις τράπεζες αδιαφορώντας για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου αφού τα ήδη επενδεδυμένα δημόσια κεφάλαια θα χάσουν έως και 50% της αξίας τους».
Στο σημείο εκείνο υπενθύμισε πως η κυβέρνηση "σπεύδει δια νόμου να αμνηστεύσει προκαταβολικά όσους συνυπογράψουν το έγκλημα", ώστε να μπορέσει μετά να προειδοποιήσει ότι "οι βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων δεν αίρονται από την ψήφιση του νόμου με στόχο τη συγκάλυψη παράνομων πράξεων, από τις οποίες προκύπτει ζημία του Δημοσίου γνωστή εκ των προτέρων".
Χαρακτήρισε μάλιστα τις μεθοδεύσεις αυτές "προμελετημένο έγκλημα" και τόνισε "ας έχουν όλοι καλά στο μυαλό τους αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μάη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση στην κάλπη".
Και κατέληξε:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει θα δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της ξένης και ντόπιας διαπλοκής, και θα οδηγήσει όλους όσοι συνειδητά ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο στην ελληνική δικαιοσύνη".
"Τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν πολύ χρόνο ζωής. Οι πολιτικές εξελίξεις που θα προκληθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ραγδαίες. Το καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης θα κλονιστεί από την ετυμηγορία του λαού μας. Το μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα."
Και κατέληξε:   
"Ελληνίδες, Έλληνες, Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει. Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη του λαού. Στο δίκιο της πατρίδας μας και στη διεκδίκησή του. Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας."
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: