Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Α. Λοβέρδος : η δικαίωση της χώρας που βγήκε στις αγορές οταν κάποιοι έτρωγαν ξύλο

Α. Λοβέρδος : η δικαίωση της χώρας που  βγήκε στις αγορές οταν κάποιοι έτρωγαν ξύλο
Από το πρωί σήμερα, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, στα μέσα ενημέρωσης γίνεται συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Το γεγονός είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα θετικό γιατί αποτελεί τη βάση για τη συνέχιση της πορείας προς την ευημερία της χώρας και των πολιτών. Έχει προκαλέσει συζητήσεις. Υπάρχουν και κάποιες κριτικές φωνές. Ο δημόσιος διάλογος περιλαμβάνει όλα τα επιχειρήματα. Και από το πρωί, επαναλαμβάνω, κύριε Πρόεδρε, αυτό απασχολεί κατά βάση τη κοινή γνώμη.
Βρίσκω την ευκαιρία, παίρνοντας το λόγο στη Βουλή των Ελλήνων, να θυμίσω, κύριε Πρόεδρε –εσείς θυμάστε καλά γιατί ήσασταν εδώ- τον αγώνα που δώσαμε τον Μάιο του 2010 και μετά -ορισμένοι από εμάς και πριν- για να έχει η Ελλάδα σήμερα αυτή την ευκαιρία. Πρόκειται για έναν αγώνα που δώσαμε προπηλακιζόμενοι, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με βία και ξυλοδαρμούς, έναν αγώνα που δώσαμε εν μέσω –ξαναλέω- προπηλακισμών, ξυλοδαρμών, «Ζαππείων» και όλων των λοιπών δημαγωγιών, ψεμάτων, ανειλικρινών στάσεων, έναν αγώνα που με την πίστη ορισμένων από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, την Κυβέρνηση Παπαδήμου και την Κυβέρνηση Σαμαρά φέρνει η Ελλάδα σήμερα από ό,τι φαίνεται σε πέρας.
Δεν είναι ώρα για δημαγωγίες και για ψέματα άλλου τύπου, διότι έχουμε και το παράδειγμα άλλων χωρών που βγήκαν στις αγορές. Το ότι ανοίγει μία νέα περίοδος για την Ελλάδα σήμερα, αύριο, μεθαύριο, όποτε αυτό γίνει, δεν σημαίνει ότι τέλειωσε η δυσκολία και δεν σημαίνει επίσης ότι με αυτό το δημοσιονομικό επίτευγμα μπορούμε να απευθυνόμαστε στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος θα αργήσει να δει τα καλά αυτής της πορείας γιατί οι αντιαναπτυξιακές πολιτικές δεν έχουν προωθηθεί στο βαθμό που έπρεπε από τότε, αλλά και δεν προωθούνται και σήμερα. Είναι, όμως, μια βάση και μια αρχή. Κι όσοι έχουμε δώσει αυτόν τον αγώνα είναι η ώρα που αρχίζει μια μακροπρόθεσμη, βέβαια, δικαίωσή μας. Ξαναλέω: Κυβέρνηση Παπανδρέου, Κυβέρνηση Παπαδήμου και Κυβέρνηση Σαμαρά τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω δημαγωγιών, ψεμάτων, ανειλικρίνειας, ξυλοδαρμών και φραστικών, λεκτικών βίαιων προπηλακισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: