Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ολιγόωρη επίσκεψη H Μέρκελ επιστρέφει στην Αθήνα την επαύριο της εξόδου στις αγορές


H Μέρκελ επιστρέφει στην Αθήνα την επαύριο της εξόδου στις αγορές
H Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα μετά το μεσημέρι της Παρασκευής   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Αθήνα
Με φόντο την πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά την υπαγωγή στο Μνημόνιο και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας -με απαγόρευση συγκεντρώσεων- επιστρέφει, για δεύτερη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Στην ολιγόωρη παραμονή της αναμένεται να εξάρει τις προσπάθειες της κυβερνήσεις και τις θυσίες του ελληνικού λαού, επιμένοντας στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και να ανακοινώσει λεπτομέρειες περί του ελληνογερμανικού επενδυτικού ταμείου.

Τα γερμανικά ΜΜΕ, αξίζει να σημειωθεί, αν και καλύπτουν εκτενώς τα της επιτυχούς έκδοσης ομολόγου την Πέμπτη, την συσχετίζουν λιγότερο με την συγκυρία της επίσκεψης και περισσότερο με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την ΤτΕ.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται να προβάλει την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας ως απόδειξη της επιτυχίας της γερμανικής εμπνεύσεως πολιτικής δημοσιονομικής σταθερότητας που εφαρμόζεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην ΕΕ και κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο -με το βλέμμα όχι μόνο στην εικόνα της σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον περιορισμό της δυναμικής του ευρωσκεπτικιστικού AfD εντός Γερμανίας εν όψει των ευρωεκλογών.

Το επίσημο πρόγραμμά της ξεκινά στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ για νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς.

Ακολούθως, στις 16:20 η κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Ένας από τους στόχους της επίσκεψης -γι' αυτό, άλλωστε και οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων- είναι να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις συνθήκες κρίσης, όπως και για τα προβλήματα χρηματοδότησης και να προωθήσει κοινές ελληνογερμανικές συμπράξεις.

Αναμένεται, επίσης, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά να αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να υπογραμμίσει ότι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί, η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανταποκριθούν στη δική τους υποχρέωση να συμβάλουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: