Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σαρωτική πρωτιά του Γιώργου Μαρκόπουλου στο Γαλάτσι-Μήνυμα νίκης του νέου Δημάρχου



Αν και η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα ποσοστά μπορεί να αλλάξουν από ώρα σε ώρα, η πρωτιά έχει «κλειδώσει» και νέος Δήμαρχος Γαλατσίου είναι πλέον ο Γιώργος Μαρκόπουλος. Πέτυχε μια άνετη νίκη με ισχυρό προβάδισμα, που μέχρι πριν από λίγη ώρα είχε διαμορφθεί στο 58% περίπου, αφήνοντας πίσω 17 μονάδες τον αντίπαλό του Κυριάκο Τσίρο, στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε έξω από το εκλογικό του κέντρο επί της Λεωφ. Βεΐκου και ο νέος Δήμαρχος της πόλης μας έκανε την ακόλουθη δήλωση νίκης:






"Γαλατσιώτισσες και Γαλατσιώτες,

Σας ευχαριστώ! Η πόλη μας σήμερα ΑΛΛΑΞΕ σελίδα.
Σας είχα πει ότι αυτό που πετύχαμε την πρώτη Κυριακή, δεν θα είναι τίποτα μπροστά στο σημερινό αποτέλεσμα.
Σήμερα σας λέω ότι η σημερινή μας μεγάλη νίκη, δεν θα είναι τίποτα -και δεν θα έχει κανένα νόημα- μπροστά στις νίκες που πρέπει να πετυχαίνουμε, από εδώ κι εμπρός, κάθε μέρα, δίπλα στους συμπολίτες μας, πάνω από τα προβλήματα, στο δρόμο για καλύτερο Γαλάτσι!
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους υποψηφίους του συνδυασμού Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο, τους ανθρώπους που μου έκαναν τη μεγαλύτερη τιμή, να βάλουν τα ονόματά τους δίπλα στο δικό μου. Δώσαμε μαζί έναν σπουδαίο αγώνα και οι συμπολίτες μας μάς δικαίωσαν! Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάω τα πάντα. Ευχαριστώ τον κ.Πρωτονοτάριο που έχω εδώ μπροστά μου και η παρουσία του μαζί μας αυτή την εβδομάδα μας τιμά και έδωσε τη δική της ώθηση στο συνδυασμό μας. Ευχαριστώ κάθε Γαλατσιώτισσα και κάθε Γαλατσιώτη όποιον υποψήφιο και αν ψήφισαν, για τη συμμετοχή τους και τη δημοκρατική στάση τους.
Ένα πράγμα σας υποσχέθηκα προεκλογικά, ένα σας υπόσχομαι και τώρα: Να κάνω ό,τι μπορώ για να ΜΗΝ σας απογοητεύσω. Να μην πείτε ποτέ «Α ρε Γιώργο, αλλιώς σε ξέραμε»… Κι αυτό ισχύει για όλους στο συνδυασμό μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε έντιμα κι αντρίκια. Όπως εμείς ξέρουμε! Δεν θα κάνουμε όσα τόσο καιρό αντιμετωπίσαμε… Δεχθήκαμε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη-εμείς δεν θα το κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε ύβρεις και συκοφαντίες-εμείς δεν θα το κάνουμε. Μας απείλησαν και με απείλησαν προσωπικά-εμείς δεν θα το κάνουμε. Είχαμε απέναντι ταξίματα και παλαιοκομματικές πρακτικές-εμείς αυτά δεν θα τα κάνουμε ποτέ!
Εμείς θα συνεχίσουμε όπως μας ξέρετε, οι ίδιοι όπως μας δικαιώσατε στην κάλπη. Καθαρά και έντιμα. Χωρίς μεγάλα λόγια. Χωρίς ταμπέλες. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Με μόνο οδηγό τις αρχές μας και την αγάπη όλων μας για το Γαλάτσι.
Θέλω και σήμερα, όπως έκανα και μετά τον α’ γύρο να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου για το εκλογικό τους αποτέλεσμα. Και όταν λέω όλους, εννοώ όλους. Και τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Τσίρο-κι ας μην συμφωνώ καθόλου με πολλές μεθόδους που ακολούθησε σε αυτό το διάστημα. Για εμένα όλα αυτά τελειώνουν σήμερα. Πρόθεσή μου, είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Δέσμευσή μου, είναι το Γαλάτσι να μπαίνει πάνω απ’ όλα! Καμία προσωπική, πόσο μάλλον κομματική, διαφορά δεν επιτρέπεται να το αλλάξει αυτό. Τους καλώ όλους να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας.
Η ευθύνη που μας δίνει το σημερινό αποτέλεσμα είναι μεγάλη. Το ξέρουμε. Και σας το ξαναλέω: Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η νίκη, αν δεν πετυχαίνουμε κάθε μέρα μικρές και μεγάλες νίκες για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή στο Γαλάτσι. Είμαστε έτοιμοι για δουλειά.
Σας ευχαριστώ όλους και σας παρακαλώ πολύ για ένα μόνο πράγμα: Αυτά τα 5 χρόνια, από την πρώτη μέρα που θα πιάσουμε δουλειά στο Δήμο να μας κρίνετε αυστηρά. Και όποιο λάθος δείτε να κάνουμε, να μας το λέτε την ίδια στιγμή.
Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο! Όλοι μαζί στο δρόμο για καλύτερο Γαλάτσι! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!"

Καταχωρήθηκε στις Κυριακή, 25 Μαΐου 2014  
http://www.g-magazine.gr/Default.aspx/?tabid=63&newsid401=1098

Δεν υπάρχουν σχόλια: