Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Οι επτά λέξεις του Γιώργου που τελείωσαν τον Βενιζέλο...


papandreou_3
"Του λέει ανοιχτά ότι μετά τις 25 Μάη ψάξε, Βαγγέλη, τρύπα να κρυφτείς γιατί έρχομαι."...
Ο Βαγγέλης (Βενιζέλος) πήγε για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος. Τι ήθελε να ασχοληθεί με τον Γιώργο (Παπανδρέου) και την παρουσία του στο βιβλίο της Μαριλένας (Κοππά).
Και να πεις ότι...
δεν του είπαμε να μην το κάνει θέμα γιατί τελικά κερδισμένοι θα είναι ο Παπανδρέου και η Κοππά και χαμένος ο ίδιος. Του το είπαμε, αλλά αυτός τίποτε. Έδωσε εντολή στους δικούς του να επιτεθούν. Και τώρα βγαίνει ο Γιώργος και λέει «εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ».
Ο Βαγγέλης μπορεί να το πει αυτό; Δεν μπορεί. Τι θα πει; Ήμουν Ένωση Κέντρου, είμαι Ελιά και θα είμαι συνιστώσα της Δεξιάς. Γι' αυτό σου λέω μπλέξαμε. Ο Γιώργος με επτά λέξεις τον τελείωσε. Και να πεις ότι δεν του έχουμε πει να μην τα βάζει με τον Παπανδρέου γιατί στο τέλος χαμένος θα είναι ο ίδιος. Του το 'χουμε πει. Αλλά αυτός τίποτε. Τη μια με το ταμείο, την άλλη με την Ελιά, την τρίτη με τις τράπεζες, τώρα με την Κοππά. Όλο να τσιγκλάει τον Παπανδρέου θέλει. Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι ο Γιώργος γίνεται συμπαθής αφού η εντύπωση που δίνεται είναι ότι ο Βαγγέλης μαζί με τα διαπλεκόμενα μήντια το μόνο που επιδιώκουν είναι να εξαφανίσουν τον Γιώργο και να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες.

Τι να κάνουμε όμως; Όταν σύμβουλοι του αρχηγού είναι η Αλ Σάλεχ, η Σελήνη, η Συλβάνα και ο Γρηγοράκος, αυτά κι άλλα τόσα θα πάθουμε. Είδες τι είπε ο Παπανδρέου; «Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πώς να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στον τόπο και την ελληνική κοινωνία. Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον".

Πρόσεξες τα τρία ρήματα: αγωνιστήκαμε, υπερασπιζόμαστε, οδηγήσουμε; Τον σφάζει με το γάντι τον Βενιζέλο και ειδικά στο ιστορικό και κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τα 20 πρώτα χρόνια όχι μόνον δεν αγωνίστηκε μαζί μας, αλλά ήταν και σκληρά απέναντί μας. Τα στόματα αυτών που μάζεψε στην Ελιά στάζουν φαρμάκι ακόμη και για τον Ανδρέα. Όχι μόνον δεν υπερασπίζονται το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι καταστρέψαμε τον τόπο επειδή δώσαμε στον κοσμάκη να φάει γλυκό ψωμί μας λένε.

Το μεγαλύτερο καρφί όμως του Γιώργου στον Βενιζέλου είναι αυτό το: γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε, την Δημοκρατική Παράταξη, στο μέλλον. Του λέει ανοιχτά ότι μετά τις 25 Μάη ψάξε, Βαγγέλη, τρύπα να κρυφτείς γιατί έρχομαι. Κι εδώ είσαι κι εδώ είμαι και να δεις που θα του κάνει και πλάκα. Θα του πει: αντιπρόεδρε τι ζητάς στην Κεντροαριστερά συ ένας συνεργάτης της Δεξιάς; Γι' αυτό σου λέω μπλέξαμε..."

Το παραπάνω είναι καταλεξής το παράπονο ενός στελέχους, υψηλόβαθμου, του ΠΑΣΟΚ όπως το διατύπωσε σε βουλευτή του Κινήματος, ο οποίος και μας το μετέφερε. Εμείς το δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: