Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Όταν ο Βενιζέλος... πρόδωσε τον Κουβέλη...


Αποκαλύψεις για τις συσκέψεις... κορυφής σχετικά με λουκέτο στην ΕΡΤ.

Με αφορμή ένα ...
δημοσίευμα του "Βηματοδότη", έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση σχετικά με το παρασκήνιο της διάλυσης της τρικομματικής κυβέρνησης λόγω του λουκέτου στην ΕΡΤ. Μάλιστα, σύμφωνα με την παραπολιτική στήλη του Βήματος, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε στελέχη με τα οποία συνέτρωγε στη Λαμία ότι ο Φώτης Κουβέλης είχε συναινέσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και μετά πήρε πίσω την απόφασή του.

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη σε συνέντευξη Τύπου, αφηγήθηκε τα συμβάντα εκείνου του φοβερού Ιουνίου και, μάλιστα, κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι... τον πρόδωσε στον Αντώνη Σαμαρά.

«Έχει ένα ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι δεν μου αρέσουν τα ιστορήματα, ότι δεν το έμαθε την επόμενη μέρα ο κ. Σαμαράς. Για την ακρίβεια των γεγονότων, την επόμενη μέρα της διαφορετικής θέσης που είχαμε στο επίπεδο των τριών πολιτικών αρχηγών, αναφορικά με τα ζητήματα της ΕΡΤ, συγκάλεσα δύο κορυφαία όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κοινή συνεδρίαση: Την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή. Και αποφάσισαν ομόφωνα, με εξαίρεση δύο κατά και δύο αποχές ότι «εμείς δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε αυτό το οποίο είχε επιλεγεί για την ΕΡΤ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης και μετά περιέγραψε το χρονικό της... προδοσίας Βενιζέλου:

«Η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι και ο κ. Βενιζέλος ήταν ενημερωμένος από μένα τον ίδιο - διότι είχαμε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία - για την εξέλιξη των διαδικασιών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Το ήξερε ο κ. Βενιζέλος το αποτέλεσμα της συνεδρίασης των δύο οργάνων μας, γύρω στις πέντε το απόγευμα. Είχε καθοριστεί συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο στο Μαξίμου για τις 7.00 το βράδυ. Παρεκλήθη να συμφωνήσω να γίνει η συνάντησή μας κατά τις 8.00 – 9.00 διότι ο Πρωθυπουργός, επέστρεφε από την Βιέννη, Όταν μπήκα μέσα στη συνεδρίαση των τριών πολιτικών αρχηγών, δέχτηκα το ερώτημα από τον Πρωθυπουργό, «τελικά επιμένεις Φώτη;». Και είπα «εσύ πού ξέρεις σε ποιο πράγμα επιμένω;». Είχε ενημερωθεί από τον κ. Βενιζέλο. Δεν μου άφησε τουλάχιστον ο κ. Βενιζέλος τη δυνατότητα να γνωστοποιήσω εγώ αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει. Και είναι γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε μάθει την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον κ. Βενιζέλο. Τα συμπεράσματα δικά σας», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: