Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η κόρη του κι όχι ο Μπαρόζο τον έπεισε...





Διαψεύδει(;) τους FT...
Ερωτηθείς για το πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε για άλλη μια φορά να απαντήσει επί της ουσίας, ανακαλύπτοντας αίφνης ότι...
πρόκειται για μία «εκδοχή» που έγραψε ένας δημοσιογράφος και παραπέμποντας στο μέλλον για αυτή τη συζήτηση. «Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα ήταν μια πρόταση η οποία είχε μια λογική. Δεν είχα ενημερωθεί, ούτε συμφωνούσα με τη λογική αυτή. Κατελήφθην εξ απήνης. Εκείνη τη στιγμή που το άκουσα», είπε, υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί γραπτώς για τις απόψεις του σχετικά.. «Απλώς η ευθύνη μου ήταν τεράστια και γι’ αυτό και δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα. Διότι έπρεπε να προστατεύσω τη χώρα, έπρεπε να προστατεύσω τις καταθέσεις σας, έπρεπε να προστατεύσω την προοπτική των παιδιών για δουλειά και δε μπορούσαμε να βάλουμε το ερώτημα «μέσα ή έξω από το ευρώ» σε δημοψήφισμα», είπε, χαρακτηρίζοντας «παιδαριώδη αστειότητα» τον ισχυρισμό ότι ο κ.Μπαρόζο επέβαλε αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Επανέλαβε άλλωστε ότι ο κ.Παπανδρέου ζητούσε από τον κ.Σαμαρά να συμφωνήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας από τον Ιούνιο του 2011 και πως όταν συμφώνησε μαζί του μετά τις Κάννες σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, διάλεξε τον πρωθυπουργό που ήθελε. «Στην αρχή σκέφθηκε τον κ. Διαμαντούρο, μετά τον κ. Ρουμελιώτη, μετά πρότεινε τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος δε δέχτηκε, και μετά, όπως θυμάστε, πρότεινε τον κ. Πετσάλνικο. Και τελικώς αποφάσισε τον κ. Παπαδήμο. Του τον επέβαλλε ο κ. Μπαρόζο; Ή του τον επέβαλλε ηCIA;», είπε, θυμίζοντας παράλληλα πως όλα τα ελληνικά κόμματα και όλοι οι σημαντικοί υπουργοί, τους οποίους μάλιστα κατονόμασε, κάνοντας λόγο για την κ.Διαμαντοπούλου και τους κ.κ.Σκανδαλίδη, Λοβέρδο και Ραγκούση, ήταν κατά του δημοψηφίσματος.
Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι δεν νιώθει ούτε μόνος ούτε αδικημένος, καθώς έκανε το καθήκον του απέναντι στον τόπο, όπως είπε. «Θέλατε να αφήσω να ξημερώσει η επιστροφή από τις Κάννες, χωρίς τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι η χώρα είναι στο ευρώ και αυτό είναι αμετάκλητο και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση; Και πιστεύατε ότι αν δεν την είχα κάνει τη δήλωση αυτή στις 5 η ώρα το πρωί θα υπήρχαν τράπεζες και οικονομία στις 9 η ώρα;», ρώτησε, δηλώνοντας πως τον επηρέασε η …κόρη του! «Όταν γύρισα και κατέβηκα από το αεροπλάνο, βρήκα ένα e-mail που έλεγε «Μπαμπά, ό,τι είναι να κάνεις κάντο τώρα». Στις 4 η ώρα! Κανένας Μπαρόζο. Εδώ έχουμε το καταπληκτικό σενάριο των Financial Times που το παίρνετε κι εσείς και κάνετε ερωτήσεις, ότι ο Μπαρόζο επέβαλλε τον Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό. Διαβάστε όλες τις εφημερίδες που ήθελαν τον Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό, αντί για τη λύση Πετσάλνικου. Ποιος τον διάλεξε; Ο κ. Παπανδρέου τον διάλεξε», είπε, αποκαλύπτοντας ότι είχε συνομιλήσει με τον κ.Παπανδρέου μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής, χωρίς τελικά να γίνει αυτό που είπαν, αλλά με τον ίδιο να ξέρει ότι θα έγραφε ανακοίνωση. «Του ζήτησα να συγκληθεί την επομένη το πρωί νωρίς σύσκεψη των αρχηγών των Κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ανακληθεί το δημοψήφισμα ως κοινή βούληση όλων των κομμάτων και του έθνους σύμπαντος», είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα διευκόλυνε και τον κ. Παπανδρέου.

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: