Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στο Σαββατιάτικο ραντεβού Μουντιάλ ώρα «16» με Βραζιλία-Χιλή (19:00) και Κολομβία-Ουρουγουάη (23:00)


Μουντιάλ ώρα «16» με Βραζιλία-Χιλή (19:00) και Κολομβία-Ουρουγουάη (23:00)

Το πρώτο από τα «υψηλά εμπόδια» μέχρι την επίτευξη του στόχου, που είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ, καλείται να ξεπεράσει το Σάββατο (19:00) η Βραζιλία με αντίπαλο την Χιλή για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Αγγλο Χάουαρντ Γουέμπ.
Aθήνα
Οι «οικοδεσπότες» προκρίθηκαν πρώτοι από τον 1ο όμιλο με δύο νίκες και μία «λευκή» ισοπαλία, δείχνοντας ότι εξαρτώνται στον μέγιστο βαθμό από την απόδοση του Νεϊμάρ. Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα παίρνει στα πόδια του το σύνολο της επθετικής λειτουργίας της «σελεσάο» και είναι ο παίκτης που καθορίζει, τόσο την ταχύτητα, όσο και τον βαθμό επικινδυνότητας των συμπαικτών του. Στους πρώτους τρεις αγώνες, κατέστη σαφές ότι ο Φελίπε Σκολάρι δεν έχει τον κλασσικό επιθετικό περιοχής, καθώς ο Φρεντ είναι «βαρύς» και ο Χουλκ παίζει στα «φτερά». Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Βραζιλία δείχνει σχεδόν άψογη αμυντική λειτουργία, με καλή κατοχή και κυκλοφορία μέχρι τα πόδια του Νεϊμάρ. Θεωρείται βέβαιο όμως ότι, εάν ο αντίπαλος επιλέξει να οδηγήσει τους Βραζιλιάνους σε παιχνίδι απ΄ τα άκρα, αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς τόσο ο Μαρσέλο, όσο και ο Ντάνι Αλβες, είναι καταπονημένοι και δίνουν βάθος αμυνόμενοι, ενώ χάνουν μπάλες στην επίθεση.
Κάτι τέτοιο αναμένεται να εφαρμόσει και ο Χόρχε Σαμπάολι, που βαδίζοντας στα βήματα του Μαρσέλο Μπιέλσα, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Η Χιλή προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο όμιλο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Με διαρκή κίνηση, πίεση σε όλο το γήπεδο και πολύ καλή κατοχή, η μπάλα φτάνει αρκετά εύκολα στην κορυφή της επίθεσης, όπου καραδοκούν εναλασσόμενοι οι Βάργκας και Σάντσες.
Με βάση όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στην φάση των ομίλων, αναμένεται μία συναρπαστική αναμέτρηση, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Στις 68 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο πολύ καλά γνώριμες ομάδες, η Βραζιλία μετρά 48 νίκες, η Χιλή επτά, ενώ 13 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.
Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12.Ζούλιο Σέζαρ, 2.Ντάνιελ Αλβες, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίς, 6.Μαρσέλο, 5.Φερναντίνιο, 11.Όσκαρ, 17.Λουίς Γκουστάβο, 7.Χουλκ, 9.Φρεντ, 10.Νεϊμάρ.
ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): 1. Κλαούντιο Μπράβο, 17. Γκάρι Μεντέλ, 18. Γκονσάλο Χάρα, 5. Φρανσίσκο Σίλβα, 2. Εουγκένιο Μένα, 4. Μαουρίτσιο Ίσλα, 20. Τσαρλς Αράνγκις, 8. Αρτούρο Βιδάλ, 21. Μαρσέλο Ντίας, 7. Αλέξις Σάντσες, 11. Εντουάρντο Βάργκας.
Και Κολομβία-Ουρουγουάη
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο (23:00) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη, με «έπαθλο» ένα «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 76.804 θεατών «Maracana» του Ρίο ντε Ζανέιρο, με διαιτητή τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς.
Οι Κολομβιανοί προκρίθηκαν με τρεις νίκες απ΄ τον 3ο όμιλο και, παρά την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα. Ο Χοσέ Πέκερμαν έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, με καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, που έχει την δυνατότητα να επιτίθεται τόσο απ΄ τον άξονα, όσο και απ΄ τις πτέρυγες. Ο Μάριο Γέπες δεσπόζει στην άμυνα, ο Ζούνιγκα «καταπίνει» αδιάκοπα χιλιόμετρα και οι Κουαδράδο, Γκουτιέρες αποτελούν μαζί με τον Ροντρίγκες τους παίκτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και δημιουργούν φάσεις. Από την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι απ τον 4ο όμιλο, αποκλείοντας την Αγγλία και την Ιταλία. Προετοιμάζονται στην «σκιά» της -δίκαιης- τιμωρίας του Λουϊς Σουάρες, με τον Εντινσον Καβάνι να αναλαμβάνει μαζί με τον «γερόλυκο» Ντιέγκο Φορλάν, το βάρος της επιθετικής λειτουργίας και της τελικής προσπάθειας. Με κύριο χαρακτηριστικό την δύναμη και το πάθος, οι παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρες βασίζονται στην εμπειρία και στην υπομονή, αν και σε γενικές γραμμές δεν είναι και η πιο πειθαρχημένη ομάδα του κόσμου.
Στις προηγούμενες 38 αναμετρήσεις τους, η Ουρουγουάη μετρά 18 νίκες, η Κολομβία 11, ενώ εννέα αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.
Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1. Νταβίντ Οσπίνα, 2. Κρίστιαν Ζαπάτα, 3. Μάριο Γέπες, 6. Κάρλος Σάντσες, 7. Πάμπλο Αρμέρο, 8. Άμπελ Αγκιλάρ, 10. Τζέιμς Ροντρίγκες, 11. Χουάν Κουαδράδο, 14. Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18. Χουάν Ζούνιγκα, 21. Τζάκσον Μαρτίνες.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1. Φερνάντο Μουσλέρα, 3. Ντιέγκο Γκοντίν, 2. Ντιέγκο Λουγκάνο, 7. Κριστιάν Ροντρίγκες, 10. Ντιέγκο Φορλάν, 14. Νίκολας Λοδέιρο, 16. Μαξιμιλιάνο Περέιρα, 17. Αρεβάλο Ρίος, 20. Άλβαρο Γκονζάλες, 21. Έντισον Καβάνι, 22. Μάρτιν Κάσερες
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: