Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ήταν στην αρχική λίστα Συγνώμη… λάθος: Εκτός ΤΑΙΠΕΔ μένουν τα τρία ακίνητα του παράκτιου μετώπου της Αττικής

Συγνώμη… λάθος: Εκτός ΤΑΙΠΕΔ μένουν τα τρία ακίνητα του παράκτιου μετώπου της ΑττικήςAλλαγή στην αρχική απόφαση της Διυπουργικής για τα τρία ακίνητα - φιλέτα του Δημοσίου στην παράκτια Αττική τα οποία τελικά μένουν εκτός ΤΑΙΠΕΔ

Πρόκειται για την έκταση όπου λειτουργεί το ξενοδοχείο Cape Sounio του ομίλου Grecotel, τα 176 στρέμματα του παράκτιου μετώπου μεταξύ Αγίου Κοσμά και των ‘’Αστεριών’’ της Γλυφάδας και επιπλέον μία έκταση 20 στρεμμάτων επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας.

Τα εν λόγω ακίνητα περιλαμβάνονται στην αρχική λίστα των 55 ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς μελλοντική αξιοποίηση  και φιγουράρουν από χθές στη Διαύγεια. Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τελικά δε …θα έπρεπε να είναι εκεί αφού η σχετική απόφαση έχει αλλάξει και τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία εντάσσονται στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας τελικά βγαίνουν εκτός.

Πάντως, οι ‘’παλινδρομήσεις’’ και οι ανεπαρκείς εξηγήσεις δείχνουν για μία ακόμη φορά τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο...

Νωρίτερα το newmoney.gr μετέδιδε:

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, η έκταση του Cape Sounio στο Σούνιο, 176 στρέμματα στο παραλιακό μέτωπο από τον Αγιο Κοσμά έως τα Αστέρια Γλυφάδας, η έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας είναι στον κατάλογο των 55 ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση.

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ περιλαμβάνει ακίνητα- φιλέτα στην Ελλάδα αλλά και το …Μανχάτταν στη Νέα Υόρκη, όπως το ακίνητο περί τα 1.000 τ.μ. στο συγκρότημα κατοικιών και γραφείων «The 3 Dag Condominium», το οποίο είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου το 2007. 

Στα λοιπά ακίνητα που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται ακόμη ακίνητα στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής- και στο σημείο αυτό εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα της συνολικής αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.- όπως τα 176 στρέμματα από τον Αγιο Κοσμά έως τα Αστέρια Γλυφάδας και 383 στρέμματα ακόμη στο Ασπρο Λιθάρι Σουνίου, στην περιοχή όπου σήμερα λειτουργεί το ξενοδοχείο της Grecotel και βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Εκτός Αττικής, η προαναγγελθείσα αξιοποίηση του μεγαλύτερου χιονοδρομικού κέντρου της Ελλάδας φαίνεται ότι δρομολογείται με τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος  παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων, συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: