Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τι ειπε ο Α. Σαμαράς στα εγκαίνια της ΔΕθ για μείωση φόρου και ΕΝΦΙΑ

Τι ειπε ο Α. Σαμαράς στα εγκαίνια της ΔΕθ για μείωση φόρου και ΕΝΦΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ θελει τη χωρα ξέφραγο αμπέλι 

Αυτή την ώρα μιλάει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εγκαινιάζει την 79η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός φέρνει μαζί του πακέτο μειώσεων φόρων, όπως μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 50%, και αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία...
Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «H Eλλάδα σηκώνεται στα πόδια της, επουλώνει τις πληγές της», και πρόσθεσε «Όποιος από σας δεν πιστεύει στο μέλλον, δεν έχει μέλλον». «Ποιος θέλει να ρισκάρει την επιστροφή στο χάος», ρώτησε.
Για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς, ενώ τόνισε:«Θα κρατηθούν τα επιδόματα θέρμανσης».
Για τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι «έγιναν λάθη» και συνέχισε λέγοντας ότι «Σε λίγα χρόνια ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει φόρος της τοπικής αυτοδιοίκησης». Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξεοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, είπε ο κ. Σαμαράς ότι θα γίνουν.
Ως προς τις συντάξεις, δήλωσε: «Από τις συντάξεις-«μαϊμού» του Δημοσίου μόνο επέστρεψαν στα ταμεία 42 εκατ. ευρώ», και συνέχισε λέγοντας: «Θα αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα στην απονομή της σύνταξης – Θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού». «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά ως λαός να ζητάμε λεφτά για να βγάλουμε τον μήνα», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, για το μέλλον της Ελλάδας, είπε: «Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι εξαγωγική χώρα ενεργειακών πόρων»
Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, επεσήμανε: Λιγότεροι οι λαθρομετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από εκείνους που φεύγουν – Πετύχαμε σε δύο χρόνια έλεγχο των συνόρων μας».
Επίσης για τους ένστολους, είπε: «Άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων» και ότι «θα υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς τους».
Για τη ΝΕΡΙΤ, υπογράμμισε: «Σύντομα στο αέρα η ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης», ενώ για τις απολύσεις στο Δημόσιο είπε: «Θα απολυθούν όλοι όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά» και ότι «Δεν κινδυνεύει κανένας ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος».
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι αντίθετοι ακόμη και στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας». Ακόμη είπε: «Ο κόσμος τους έχει καταλάβει-Στήριξαν τρομοκράτες και πλέον δεν τους ακούει κανείς», και πρόσθεσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι». «Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μία μόνο Κύπρος;», κατέληξε. «Κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα πριν αυτή απογειωθεί», δήλωσε. «Τάζουν 5 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργία. Που θα τα βρουν; Από τον ουρανό», είπε ο πρωθυπουργός. Μεταξύ άλλων ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι μία σκιά απ'όσα ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θέλουμε να μας ξαναγυρίσουν στο χθες», και πρόσθεσε «Χωρίς φιλότιμο ούτε το Άγιο Όρος σε σώζει ».
«Όλοι κάναμε λάθη άλλοι τα διορθώνουν και άλλοι τα μεγεθύνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Σε αυτή τη χώρα αναμάρτητοι δεν υπάρχουν – Αλλά υπάρχουν αθεράπευτα αδιόρθωτοι», είπε.
Για το χρέος της Ελλάδας, υπογράμμισε: «Στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο».
«Το επόμενο 4μηνο ανακοινώσεις για αποκρατικοποιήσεις γραφειοκρατεία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, δήλωσε: «Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση στο πεζοδρόμιο, προσπαθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
«Σήμερα με τις θυσίες του ελληνικού λαού τον Έλληνα πρωθυπουργό τον σέβονται», τόνισε.
Για την Αμφίπολη δήλωσε: «Ο Μακεδονικός σπουδαίος τάφος επιβεβαιώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας».
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: