Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ρυθμούς ΔΕΘ Οι ένστολοι άνοιξαν το «χορό» των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη


Οι ένστολοι άνοιξαν το «χορό» των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο   (Φωτογραφία:  Intime )

Θεσσαλονίκη
Με συγκέντρωση των ενστόλων στον Λευκό Πύργο το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε ο «χορός» των κινητοποιήσεων εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Συμμετείχαν ένστολοι από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης και συνταξιούχοι, ενώ παρευρέθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, κ.α.

Στη συνέχεια οι ένστολοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στις ομιλίες τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για το θέμα του μισθολογικού, ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.

«Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμά τους οι ένστολοι.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ.

Στη Θεσσαλονίκη, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας βρίσκονται περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί, ενώ έντονη είναι η παρουσία δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής τέθηκαν σε εφαρμογή τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη Θεσσαλονίκη.
Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντεξουσιαστές.

Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Θα έχουν προηγηθεί στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό και η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιω.Βελλίδης». Παρών στην ομιλία του Αντ.Σαμαρά θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος θα έχει στις 12:00 την Κυριακή συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ στις 13:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο «Ιω.Βελλίδης».

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 19:30 το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου θα απευθύνει ομιλία σε εκπροσώπους παραγωγικών φορών στο «Ιω.Βελλίδης» και την Κυριακή στις 13:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: