Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κυνηγητό και χημικά στα Εξάρχεια...


 17ngr12Φωτιές και ξύλο στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
Με σηκωμένα τα γκλομπς και ψεκάζοντας τους με χημικά, τα ΜΑΤ κυνηγήσαν πριν από λίγο στα στενά των Εξαρχείων, μια ομάδα νεαρών, που...
τους απάντησε με πετρες.

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη 

Λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια, από το thesstoday.gr:

20.31 Φθορές σε τζαμαρίες τουλάχιστον τριών καταστημάτων στην οδό Τσιμισκή προκάλεσαν οι διαδηλωτές, ενώ έβαλαν φωτιά σε τρεις κάδους απορριμμάτων στη διασταύρωση Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ.
20.23 Σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων- έσπασαν ήδη τη βιτρίνα καταστήματος υποδημάτων στη διασταύρωση με Αγίας Σοφίας- και πετώντας μπογιές, οι διαδηλωτές συνεχίζουν την πορεία τους. Η ατμόσφαιρα, όμως, και μετά τη χρήση αερίου πιπεριού από τους αστυνομικούς είναι ιδιαίτερα τεταμένη.
poreia vitrina migato
poreia vitrina migato2
20.11 Επεισόδια στην Τσιμισκή στο ύψος της Διαγωνίου. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν από ώρα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Τσιμσική με Παύλου Μελά αρνήθηκε να φύγει και άρχισε να απωθεί τους διαδηλωτές. Εκείνοι αντέδρασαν, οι αστυνομικοί έκαναν ρίψεις αερίου πιπεριού και άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό σε όλους τους δρόμους του κέντρου.
mat poreia 17n2014 2
20.01 Νέο ξεκίνημα της πορείας στην Τσιμισκή.
mat poreia 17n2014 3
19.58 Μόλις μερικά μέτρα αργότερα, η πορεία σταμάτησε και πάλι αφού οι διαδηλωτές επανέλαβαν το αίτημα για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. 
poreia stamatimeni tsimiski
19.54 Ξεκίνησε και πάλι η πορεία στη Θεσσαλονίκη.
19.41 Με το σύνθημα "Εξω από την πορεία η αστυνομία" οι διαδηλωτές απαιτούν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σχηματίσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πορεία. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, σταμάτησαν, εδώ και ώρα, στην οδό Τσιμισκή ζητώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν αν δεν διαταχθεί να φύγουν τα ΜΑΤ.
19.20 Ολοκληρώθηκε ειρηνικά πριν λίγο η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στην Τσιμισκή, στη συμβολή με την Π. Μελά βρίσκεται η κεφαλή της δεύτερης πορείας, η οποία συνεχίζει το δρομολόγιό της.
poreia pame polytexneio2014
18.54 Στην Εθνικής Αμύνης βρίσκεται η κεφαλή της δεύτερης πορείας.
18.35 Ξεκίνησε και η δεύτερη πορεία στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΜΕ, μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, αντιεξουσιαστών και εκπροσώπων συνδικάτων. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας, ο αριθμός τους ανέρχεται περίπου σε 2.500, αλλά στον δρόμο οι διαδηλωτές φαίνεται πως είναι αρκετά περισσότεροι.
Δείτε βίντεο και από τη δεύτερη πορεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: