Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ωμή παρέμβαση Γιούνκερ – Θέλει «οικεία» πρόσωπα στην κυβέρνηση της Ελλάδας...


 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του "λάθος εκλογικού αποτελέσματος" στην Ελλάδα. Δηλώνει ότι θέλει "οικεία πρόσωπα" στην εξουσία και...
καλεί τους Έλληνες να μην στηρίξουν "ακραίες δυνάμεις".

Σαφή προειδοποίηση στην Ελλάδα να μην αναδείξει στην εξουσία «ακραίες δυνάμεις» απευθύνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι προτιμά να υπάρχουν «οικεία πρόσωπα» στην εξουσία.

«Νομίζω ότι οι Έλληνες –που έχουν πολύ δύσκολη ζωή – γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει για την Ελλάδα και την ευρωζώνη το λάθος εκλογικό αποτέλεσμα» δήλωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας. «Είναι η πιο ισχυρή παρέμβαση από τον ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ στην ελληνική εκλογική εκστρατεία» σχολιάζει ο EU Obrserver τονίζοντας επίσης ότι με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Γιούνκερ.

Αν και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να βρεθούν ακραίες δυνάμεις στην εξουσία». Ερωτηθείς εάν ο Σύριζα και ο κ. Τσίπρας εντάσσονται στις «ακραίες δυνάμεις», ο κ. Γιούνκερ απάντησε «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από άτομα που έχον τα μάτια τους και την καρδιά τους στραμμένα τους πολλούς μικρούς ανθρώπους και οι οποίοι καταλαβαίνουν επίσης την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής διαδικασίας. Κάθε κόμμα που κατεβαίνει σε εκλογές χρειάζεται να ανταποκρίνεται σε αυτά τα πρότυπα και δεν θα σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά θα προτιμούσα να προκύψουν οικεία πρόσωπα».

«Η απόφαση (για την εκλογή προέδρου) μπορεί να απομακρύνει τις αβεβαιότητες στις αγορές. Για την Ευρώπη είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι ο κ. Σαμαράς προτείνει ως υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και πεπεισμένο Ευρωπαίο» δήλωσε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Annika Breidthardt. Η ίδια δήλωσε, βεβαίως, πως η Κομισιόν δεν παίρνει θέση, αλλά συμπλήρωσε πως «σε αυτό το σημείο νοιώθουμε ότι θέλουμε να κάνουμε μία ανακοίνωση για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα».  


Δεν υπάρχουν σχόλια: