Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αντί να παραιτηθεί, δίνει συμβουλές στους Έλληνες...


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Δεν μας ξαφνιάζει η...
προτίμηση τους στα κόμματα της συγκυβέρνησης, μας ξαφνιάζει η ωμότητα των δηλώσεων τους. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί παραμονές των εκλογών του 1981, όταν ξένες κυβερνήσεις, η εγχώρια Δεξιά, συντηρητικά ΜΜΕ (εντός και εκτός Ελλάδας) και ο αμερικανικός παράγοντας  προέβλεπαν συμφορές για τη χώρα αν κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ. 

Από τις τελευταίες παρεμβάσεις, αυτές που ξεχωρίζουν είναι δύο: του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Στάινμαγερ και του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ. 

Ο πρώτος δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουν να κυβερνούν οι δυνάμεις που διασφάλισαν την πρόοδο της Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες ο Γκάμπριελ, αντικαγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD -άρα πολιτικός προιστάμενος του Στάινμαγερ- είχε πει ότι η πολιτική της λιτότητας είναι καταστροφική κι αν η Ευρώπη δεν αλλάξει ρότα θα δούμε να ενισχύονται οι εθνικιστές και οι ευρωσκεπτικιστές. Αυτοί οι δύο τύποι ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Καμία έκπληξη. Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα της συμβιβασμένης σοσιαλδημοκρατίας. Με το ένα φλερτάρει τη νεοφιλεύθερη σταθερότητα, με το άλλο κοιτάει στο ένδοξο παρελθόν της. Ο οπορτουνισμός σε όλο το μεγαλείο του. 

Ο Γιούνκερ από τη μεριά του είπε ότι δεν θα του άρεσε να  έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις και ότι θα θα ήθελε να εμφανιστούν στις διαπραγματεύσεις «οικεία πρόσωπα». Προφανώς σαν κι αυτά με τα οποία συζητούσε όταν ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προσφέροντας  φορολογικές διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις τους. Ο άνθρωπος που είναι εκτεθειμένος μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του στο θέμα του φορολογικού παραδείσου και εξ αυτού του λόγου  αποδυναμωμένος και εκβιάσιμος, αντί να παραιτηθεί, ως όφειλε, δίνει συμβουλές στους Έλληνες πολίτες...
Τάσος Παππάς
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: