Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Αντιμετωπίζουμε και νέες απειλές» Συναγερμός! Η Γαλλία κατεβάζει 10.000 στρατιώτες στο Παρίσι

Στρατοκρατούμενη περιοχή θυμίζει το Παρίσι μετά τις αιματηρές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

paris france
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η Γαλλία θα κινητοποιήσει από αύριο Τρίτη το βράδυ 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια «ευαίσθητων σημείων της επικράτειας».
Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας», δήλωσε ο Λε Ντριάν έπειτα από μια συνεδρίαση για την εσωτερική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επικαλούμενος «το εύρος των απειλών» που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια αληθινή εσωτερική επιχείρηση  και υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεών μας στην επικράτειά μας.
Σύμφωνα με τον Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, «η κινητοποίηση άρχισε σήμερα το πρωί και θα συνεχισθεί».
Ερωτηθείς σχετικά με τη φύση των ευαίσθητων σημείων, ο υπουργός Άμυνας έκρινε «προτιμότερο να μην τα κατονομάσουμε».
Η Γαλλία ενισχύει ήδη από σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχίζοντας από τα εβραϊκά σχολεία και τόπους λατρείας, την επομένη μιας ιστορικής ημέρας κατά την οποία σχεδόν 4 εκατομμύρια Γάλλοι διαδήλωσαν εναντίον της τρομοκρατίας.
Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ήδη κινητοποιηθεί σήμερα για να προστατεύσουν τα 717 σχολεία και τόπους λατρείας Εβραίων της Γαλλίας, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για να βρεθεί τουλάχιστον ένας συνεργός των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: