Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σε αρμονική συνύπαρξη με την …εμπειρία Την ανανέωση στην πολιτική φέρνει ο Γιώργος


Την πραγματική ανανέωση στην πολιτική σκηνή της χώρας επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, που πιστός στις αξίες του απορρίπτει την «πασαρέλα» επωνύμων και δημιουργεί ψηφοδέλτια που αποτυπώνουν τη δυναμική των δικτύων αυτοοργάνωσης και την διάθεση των στελεχών να παλέψουν για τις αρχές τους.
kinima
Στις λίστες του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών διακρίνεται η αρμονική συνύπαρξη της εμπειρίας με την νιότη, αφού πέραν από «δοκιμασμένα» στελέχη, «στρατεύονται» μη επαγγελματίες της πολιτικής με στόχο την συμμετοχή τους στα γεγονότα και όχι την ‘μοιρολατρική’ αποδοχή της πραγματικότητας.
Στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, άλλωστε, ήθελαν εξ αρχής να εκπροσωπείται η αληθινή κοινωνία στα ψηφοδέλτια και όχι να τηρηθούν, ως συνήθως μέχρι σήμερα στα άλλα κόμματα, οι …ισορροπίες στελεχών.
Την Αχαΐα, εκλογική του περιφέρεια επί δεκαετίες, αλλά και τη ΄Β Αθηνών επιλέγει για να θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.
Στα «ηχηρά ονόματα» της Ά Αθηνών, περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Χρήστος Αηδόνης, αλλά και η έμπειρη Άσπα Παπαηλιού και ο επί χρόνια αυτοδιοικητικός Γιώργος Αρσένης. Τον ‘φρέσκο αέρα’ προσθέτουν ο νεαρός αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Αλεξάκος και ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου επί πρωθυπουργίας του, Παναγιώτης Παπαχατζής.
Στην περιφέρεια Αττικής ξεχωρίζουν τα ονόματα του πρώην βουλευτή Παντελή Ασπραδάκη και του πολύπειρου δημοσιογράφου Γιάννη Κανελλάκη, καθώς και του ομογενούς Γιώργου Τζομάκα.
Μιχάλης Καρχιμάκης και Θάνος Μωραΐτης θα δώσουν την μάχη στη ΄Β Αθηνών, όπου επίσης πάντως τα «φρέσκα πρόσωπα» έχουν την τιμητική τους. Κατερίνα Κολτσίδα και Οδυσσέας Κορακίδης δίνουν τον τόνο, ενώ λαμπρή παρουσία θεωρείται και ο θεατρικός παραγωγός Λευτέρης Πλασκοβίτης.
Στην A' Πειραιά πολιτεύεται μεταξύ άλλων ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Κατσαφάδος και στην B' Πειραιά ο οικονομολόγος Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη.
Δύο εκ των κορυφαίων πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ δίνουν την μάχη με το Κίνημα. Στην Λάρισα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και στην Μεσσηνία ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.
Δικηγόρος με λαμπρές περγαμηνές, ο νεαρός Ελισσαίος Μαμμής πολιτεύεται στη Βοιωτία, ενώ στη Δράμα κατεβαίνει υποψήφιος ο οικονομολόγος Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
Στην Εύβοια θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, στην Ξάνθη ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης και στην Ημαθία ο πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας, νεότατοι και οι δύο σε ηλικία, πλην όμως με αρκετή ήδη εμπειρία στην πολιτική.
Στο Ηράκλειο κατεβαίνει υποψήφιος και ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, με το ψηφοδέλτιο πάντως να κοσμείται από ακόμη νεότερα σε ηλικία στελέχη όπως η φοιτήτρια Νομικής Σοφία Παπαδάκη.
Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Τσώνης που πολιτεύεται πλέον με το Κίνημα στη Φθιώτιδα, καθώς και η Αφροδίτη Παπαθανάση που κατεβαίνει υποψήφια στη Φωκίδα.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: