Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Προαναγγελία του ΑΠΕ Η πρώτη συνέντευξη Παπανδρέου μετά την πρωθυπουργία


Την πρώτη του συνέντευξη αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού, το Νοέμβριο του 2011 δίνει ο Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας εκ βαθέων για όλα όσα συνέβησαν την ταραγμένη περίοδο 2010-2011, αλλά και για το τι παρέλαβε.
gap
Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε ως πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Για τη στάση των εταίρων στις Συνόδους Κορυφής και στις Κάννες, όπου, όπως τονίζει, πήγε έχοντας ουσιαστικά ανατραπεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας άγνωστα στοιχεία. Αναφέρεται στο δημοψήφισμα και την κόντρα του με τον Νικολά Σαρκοζί.
Μιλάει για τη συνάντησή του με τον Ντομινίκ Στρος Καν το καλοκαίρι του 2009 και τι είπαν, για το ποιος έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και την άρνηση των εταίρων να συμφωνήσουν στον μηχανισμό στήριξης χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ και την επιφύλαξη του Ταμείου να συμμετέχει στην ευρωζώνη.
Για το τι του είπε ο κ. Προβόπουλος πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, για τη συναίνεση την οποία ουδέποτε του ζήτησε, ουσιαστικά ο Κ. Καραμανλής.
Απαντά στο επιχείρημα για τις 180 ψήφους που του καταλογίζεται εσωκομματικά.
Αναφέρεται στο «λεφτά υπάρχουν» που πέρασε από «διακομματική μονταζιέρα» και ποιους ανησύχησε.
Αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για την πορεία «εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ», για το μετεκλογικό σκηνικό, για το άνευ όρων «ΝΑΙ» του Σαμαρά στους εταίρους και το «εντελώς ΟΧΙ του Τσίπρα», για την αδυναμία μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, αλλά και για τις δικές του ευθύνες. Για τις οποίες λέει ότι «κατάπια πολλά», προσθέτοντας, «έμαθα και είμαι αποφασισμένος». Παραδέχεται ότι δεν άλλαξε τη χώρα όσο είχε υποσχεθεί, αλλά, υπογραμμίζει με πολύ νόημα: «δεν φυγομάχησα, δεν κρύφτηκα, δεν πέταξα την καυτή πατάτα σε άλλον, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: