Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ



Συνέντευξη amfissaface.gr : Kα. Παπαθανάση, η ανάγκη δικαίωσης ή υπεράσπισης στάσεων και επιλογών των προσώπων εκείνων, όπως εσείς, που βρέθηκαν στο "μάτι του κυκλώνα" την περίοδο 2010-2011, τι ποσοστό καταλαμβάνει στη προσπάθεια που κάνει τώρα το ΚΙΝΗΜΑ;
Τις πολιτικές επιλογές ή την αποφυγή λήψης αυτών τις δικαιώνει, όχι πάντα άμεσα και γρήγορα, η ίδια η ζωή.
Αν ο Καραμανλής είχε πάρει εγκαίρως μέτρα την περίοδο 2004-2009 και δεν απέκρυπτε στοιχεία –όπως αναφέρει επίσημα στο πόρισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται - η πορεία της χώρας θα ήταν λιγότερο επώδυνη και η κοινωνία λιγότερο τραυματισμένη. Αντί να συμβεί αυτό, η ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης ήρθε στα δικά μας χέρια. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη απέναντι στον κίνδυνο μιας ε άτακτης χρεοκοπίας και δεν κρυφτήκαμε, με κόστος τεράστιο και προσωπικό και πολιτικό. Τα παραδείγματα της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Κύπρου πάλι απέδειξαν από την μια ότι η συντηρητική Ευρώπη έχει ευθύνη για τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης αλλά και από την άλλη έδειξαν ότι όπου υπήρξε εθνική στρατηγική απέναντι στο πρόβλημα αυτό βοήθησε και τις χώρες και τους λαούς.
Εύχομαι ειλικρινά να μην μας δικαιώσουν ξανά τα χειρότερα - κατ αναλογία των Ζαππείων του Σαμαρά- , η νέα ελαφρότητα “όλων των υποσχέσεων”.
Να υπερασπιστώ , να εξηγήσω επιλογές , ναι το έχω και προσωπικά ανάγκη. Και όχι ως αντίδραση απέναντι σε μια μοναδική ισοπέδωση, αλλά απέναντι στο δικαίωμα το 2015 να μπορώ να εκφέρω και να υπερασπίζομαι και την λογική και γνώμη διαφορετική.
Η προσπάθεια μας στο ΚΙΝΗΜΑ όμως έχει ως αφετηρία την παραδοχή πως πρέπει να αλλάζουν όλα, παραγωγικό πρότυπο, κράτος, πολιτικό σύστημα , διαφορετικά δεν θα ξεφύγουμε ποτέ από τις συνθήκες που συστηματικά θα γεννούν κρίσεις οικονομικές και κρίσεις αξιών στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: