Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

«Οι δημοκρατίες δεν εκβιάζονται» Αλ. Τσίπρας: Ο Σόιμπλε να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό


Δριμεία κριτική στους εταίρους και ειδικότερα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξακαθάρισε πως η ελληνικη κυβέρνηση δεν εκβωιάζεται με τελεσίγραφα.
tsipras
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις εξελίξεις και επέκρινε στη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως είπε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χθες στο Eurogroup έχασε την ψυχραιμία του όχι γιατί καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό.
«Θα ήθελα με φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, να μη λυπάται του λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα» είπε.
Ωστόσο χαρακτήρισε ατυχή τη γελοιογραφία που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αυγή και απεικόνιζε τον κ. Σόιμπλε με στολή ναζί, που -όπως είπε- δεν εκφράζει την κυβέρνηση και τον λαό. «Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με τα φαντάσματα της ιστορίας», σημείωσε.
«Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία», σημείωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως ο αγώνας της χώρας μας είναι αγώνας όλων των λαών της Ευρώπης. «Δίνουμε έναν αγώνα στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης που τόσα χρόνια υπομένουν μία άδικη λιτότητα που οδηγεί σε αδιέξοδο», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι, «δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, έχουμε καθαρή εντολή τη σωτηρία του τόπου και αυτή δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος όπως μας ζητούν επίμονα κάποιοι δανειστές» ενώ υπογράμμισε πως τους απαντάμε ότι, «δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε, εργαζόμαστε όμως σκληρά για μία έντιμη συμφωνία».
Τσίπρας: Δεν κάνουμε πίσω από τις δεσμεύσεις μας
Δεν είναι σωτηρία η παράταση του λάθους, όπως προτείνουν κάποιοι εταίροι, επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για στροφή της Ευρώπης στη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατήγγειλε δε πως συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση, αναφερόμενος στο δεύτερο έγγραφο, που κατατέθηκε στο Eurogroup σε αντικατάσταση του σχεδίου Μοσκοβισί.
Την Πέμπτη κατατίθεται με τη μορφή του κατεπείγοντος το πρώτο νομοσχέδιο ανθρωπιστικής σωτηρίας, που θα περιλαμβάνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών όπως και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, έκανε γνωστό ο κ. Τσίπρας. Θα ακολουθήσουν, πρόσθεσε, τα νομοσχέδια που θα βάζουν τέρμα στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στο λαό, από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», υπερτόνισε ο πρωθυπουργός για να διευκρινίσει, ωστόσο πως η Ελλάδα «θέλει βιώσιμη λύση και όχι ρήξη».
«Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται», είπε ο κ. Τσίπρας.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: