Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Financial Times: Αυτό είναι το σχέδιο Μοσκοβισί

Financial Times: Αυτό είναι το σχέδιο Μοσκοβισί
Το παρασκήνιο πίσω κείμενο του Πιερ Μοσκοβισί που όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης είδε πριν από το Eurogroup, αποκαλύπτει ο Peter Spiegel των Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. είπαν ότι το σχέδιο παρουσιάστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με αξιωματούχο που έλαβε γνώση της συνομιλίας, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε ένα περίγραμμα που περιλάμβανε αρκετές δεσμεύσεις από την Αθήνα κατά τη διάρκεια της περιόδου παράτασης:
Η Ελλάδα θα πληρώσει όλους τους πιστωτές, δεν θα καταργήσει καμία από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και θα διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και θα συμμορφωθεί με τη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους που επετεύχθη τον Νοέμβριο του 2012.
«Σε αντάλλαγμα, η ευρωζώνη θα αποφύγει να εξαναγκάσει την Αθήνα να  υιοθετήσει μέτρα που πιστεύει ότι θα βλάψουν την οικονομία. Επίσης, οι τρεις διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα αρχίσουν τις συνομιλίες για μια «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», κατ 'ουσίαν, ένα τρίτο πακέτο διάσωσης», αναφέρουν οι FT.
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τονίζουν ότι δεν πιστεύουν ότι η πρόταση του κ. Γιούνκερ ήταν ουσιωδώς διαφορετική από αυτή που απορρίφθηκε από τον κ. Βαρουφάκη, αλλά οι αξιωματούχοι της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ δεν περιείχε πολλά από τα στοιχεία που ο κ. Τσίπρας είχε διαπραγματευτεί με τον κ. Γιούνκερ. 
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: