Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Και η Ντόιτσε Βέλε αποκαλύπτει το μέγεθος της γελοιότητας του Βαρουφάκη


pegasus_LARGE_t_1041_106482149
«Πού οδηγούν όλα αυτά;», διερωτάται η Barbara Wesel της Deutsche Welle σε ένα αρκετά επικριτικό για την ελληνική κυβέρνηση άρθρο μετά και το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας.
Η Wesel εξηγεί πως η ελληνική κυβέρνηση διέρρηξε τη Δευτέρα και το δεύτερο γύρο συνομιλιών στις Βρυξέλλες, επειδή οι υπουργοί Οικονομικών δεν υπέκυψαν στις επιθυμίες της. Αυτό που απογοήτευσε, ακόμη και έμπειρους διαπραγματευτές της ΕΕ, είναι το γεγονός πως οι δύο πλευρές δεν ήταν καν σε θέση να ξεκινήσουν μια πραγματική, ουσιαστική συζήτηση.
Στην αγγλόφωνη έκδοση του πρακτορείου, η Wesel καταφέρεται εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει ούτε ένα φύλλο χαρτί με συγκεκριμένους αριθμούς, στοιχεία ή τις επιθυμίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα είπε πως οι συνάδελφοί του θα μπορούσαν να διαβάσουν τους New York Times για μια εξήγηση της λύσης που φαντάζεται.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θέλει να κάνει ο,τιδήποτε περνά από το χέρι της για να υπάρξει μια συμφωνία και ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμη και μέχρι την Τετάρτη.
Η Wesel λέει πως ξεκάθαρα ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει μια τάση προς την αυθάδεια. Κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι στους ομολόγους του, ειδικά όταν ζητάει χρήματα. Είναι απίθανο ο Schaeuble και οι υπόλοιποι να υποκύψουν στις επιθυμίες του Βαρουφάκη και να τον αφήσουν να εκτελεί κατά βούληση.
Ακόμα και πριν από τις συνομιλίες της Δευτέρας, το κλίμα δεν ήταν αισιόδοξο, καθώς αρκετοί δεν εμπιστεύονταν τις ελληνικές υποσχέσεις. Και η προσπάθεια να έρθουν κόντρα η Κομισιόν με το Eurogroup δεν έπιασε. Η Ελλάδα εξάντλησε πολύ νωρίς τις αρχικές καλές προθέσεις της ΕΕ.
Υιοθετώντας έναν ακόμη πιο ειρωνικό τόνο, η Wesel λέει πως ίσως ο Βαρουφάκης ψάχνει για άλλη δουλειά ως αρθρογράφος σε μια διεθνή εφημερίδα.
Ποιος άλλος λόγος υπάρχει για να δημοσιεύει τις επιθυμίες της χώρας του για πρόγραμμα-γέφυρα άνευ όρων στον αμερικανικό Τύπο και εν συνεχεία να παρουσιάζει το αίτημά του στις Βρυξέλλες ως μοναδική βάση των διαπραγματεύσεων.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: