Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κοντά σε συμφωνία – υπό την έγκριση της Τρόικα


5eee15bc2049ebe211f28a602f8107d7_L
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ξεκινούν εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους της τρόικας- όπως τους ξέραμε μέχρι τώρα- και με στελέχη της ομάδας Βίζερ.
Στο τραπέζι θα καθίσουν οι γνωστοί Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε) , ο κ. Τόμας Βίζερ και οι συνεργάτες του ενώ το βάρος της διαπραγμάτευσης για την ελληνική πλευρά θα σηκώσει ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης.
Θα πλαισιώνεται μάλιστα, ο Έλληνας ΣΟΕ και από την ομάδα της Lazard που έχει προσληφθεί σε ρόλο συμβούλου για το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή «θετική» καθώς φαίνεται πως αναζητείται από όλες τις πλευρές κοινά αποδεκτή λύση.
Ιδιο κλίμα μεταφέρεται και από το Μέγαρο Μαξίμου: «Η δήλωση Γ. Ντάισενμπλουμ αποτελεί θετικό βήμα. Διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και τη χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup. Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε. Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον το αντικείμενο των διαβουλεύσεων καθώς και του επόμενου Eurogroup. Η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: