Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Επιμένουν οι Financial Times ότι υπήρχε συμφωνία


ImageHandler
Την αντίδραση των Financial Times προκάλεσε η διάψευση Ελλήνων αξιωματούχων του ρεπορτάζ τους ότι η Ελλάδα χθες συμφώνησε σε κοινό ανακοινωθέν αλλά μετά από τηλεφώνημα Βαρουφάκη στον Τσίπρα, υπαναχώρησε. 
Ο δημοσιογράφος που παρουσιάζει το κείμενο στους Financial Times είναι ο Peter Spiegel που έγραψε στο Twitter παραπέμποντας στις πληροφορίες του: «Είναι η δήλωση του Eurogroup στην οποία συμφώνησε ο Βαρουφάκης, αλλά η Αθήνα απέρριψε». Σε αυτό ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πάλι μέσω Twitter: «Μπορώ να προτείνω να απέχετε από αμφίβολες θέσεις βασισμένες σε ακόμα πιο αμφίβολες διαρροές; Είναι μάλλον απρεπές».
Ο κ. Spiegel λίγες ώρες μετά επανήλθε και γράφει ξανά στους Fanancail Times ως update στο προηγούμενο κομμάτι. Ελληνες αξιωματούχοι αρνούνται ότι συμφώνησαν με το κείμενο-ανακοινωθέν  που σήμερα δημοσιεύουμε. «Σε κανένα σημείο η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της στο κείμενο που δημοσιεύεται» λέει ο κ. Νίκος Παππάς. Το κομμάτι μας βασίζεται σε πολλές πηγές από διαφορετικές αντιπροσωπείες, έτσι επιμένουμε στην ιστορία μας. Ωστόσο, Ελληνες αξιωματούχοι επιμένουν ότι το κείμενο με το οποίο συμφώνησαν τη νύχτα της Τετάρτης ήταν μία προηγούμενη εκδοχή της τελικής δήλωσης που δημοσιεύουμε σήμερα. Και λένε ότι το κείμενο με το οποίο συμφώνησαν άλλαξε πριν παρουσιαστεί από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ με αποτέλεσμα να ασκήσουν βέτο. Το δράμα συνεχίζεται…
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: