Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ικανοποιημένος ο Βενιζέλος από την συνομιλία με Τσίπρα...



ΒΙΝΤΕΟ...
Παρά το κλίμα αμηχανίας και παγωμάρας που έδειξαν οι κάμερες από την αρχική συνάντηση Τσίπρα - Βενιζέλου, η συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα και εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την...
ικανοποίηση του για δύο αλλαγές στην κυβερνητική γραμμή. Είπε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει πλήρως τα σχέδια για διαγραφή του χρέους, όπως και για την πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος. Επίσης, ο Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε  ενδιαφέρουσα και φιλική τη συζήτηση του με τον πρωθυπουργό και σημείωσε πως ενημερώθηκε εις βάθος για τους χειρισμούς και για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, ακόμα, πως του δόθηκε  η ευκαιρία να μεταφέρει στον Τσίπρα την εμπειρία του από τα 5,5 χρόνια στη διαχείριση της κρίσης, ειδικά από περιόδους  που η χώρα -όπως ο ίδιος είπε- ήταν σε χειρότερο σημείο.

Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της συνάντησης παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, ο πρωθυπουργός φάνηκε να σκέπτεται την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε θετικά την εξέλιξη αυτή σχολιάζοντας ότι μιλάει εδώ και 2,5 χρόνια για την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση (ΒΙΝΤΕΟ):


πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: