Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κουτσούμπας: Παράταση μνημονίου η συμφωνία


koutsoumpas-a-566x330
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία που θα υπογράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ -ανεξαρτήτως του πώς θα ονομαστεί- «αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή μνημονίου», εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μιλώντας πριν από λίγο σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «όλα τ’ άλλα που ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη περί τέλους του μνημονίου και διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
«Γιατί δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό. Το μνημόνιο είναι η εξειδίκευση των μέτρων που περιγράφονται στη δανειακή σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι όπως κι αν βαφτιστούν οι μηχανισμοί επιτήρησης και ανεξαρτήτως ποσοστού ισχύος των μνημονιακών μέτρων και αντικαταστάσεων των υπολοίπων με ισοδύναμα κατά τη συνταγή του ΟΟΣΑ, «η κυβέρνηση τον λογαριασμό στον λαό θα τον στείλει να τον πληρώσει, όπως ακριβώς έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Ο κ. Κουτσούμπας είπε σημείωσε ακόμη ότι διά στόματος πρωθυπουργού, υπουργού Οικονομικών και άλλων στελεχών η κυβέρνηση αναγνώρισε τη στενή συνεργασία και τον έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, «δηλαδή την τρόικα», από μόνη της ζήτησε παράταση της δανειακής σύμβασης και των όρων της, «δηλαδή του μνημονίου», δεσμευόμενη ότι θα υλοποιήσει το 70% όσων είχαν συμφωνηθεί, αναγνώρισε ως επίτευγμα το «ματωμένο πλεόνασμα» που πέτυχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους και ότι δεν είναι δογματική με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Χαρακτήρισε ως το πλέον εξοργιστικό την ανακοίνωση «πως τα ψίχουλα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, όπως η 13η σύνταξη, αφορά μόνο συνταξιούχους που ζουν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό και είναι λιγότερο από δύο ευρώ τη μέρα για κάθε δικαιούχο».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: