Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μέρκελ: Όταν μιλάμε για παράταση του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό


018DE670DAD8AE6AAC5DA1CB36D9456E

Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη ήταν το μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι, τηρώντας στάση αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup επί του ελληνικού αιτήματος.
Έχουμε την ευθύνη ώστε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, όπως επίσης και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση.
Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είπε ο γάλλος πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit.
Η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τόνισε ο Ολάντ. Πρέπει να κάνουμε το παν, τόσο εμείς, όσο και η ελληνική κυβέρνηση για τη μέγιστη συνοχή στην Ευρωζώνη, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενο Grexit, ο κ. Ολάντ απάντησε πως δεν γνωρίζει κανένα τέτοιο σενάριο, ούτε και είναι στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης κάτι τέτοιο.
Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Ευχόμαστε να υπάρξει μία βελτίωση στην ουσία των όσων είπαμε, ώστε να μπορέσουμε να ψηφίσουμε στην ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα».
Η Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για αυτό. Θα καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να γίνει αυτό, δήλωσε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι όταν μιλάμε για παράταση του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: