Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση με τον Δραγασάκη που αισιοδοξεί για το Eurogroup Γ. Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με τα ΑΤΜ-Υπό έλεγχο οι εκροές


Αισιόδοξος ότι, θα επιτευχθεί συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με αντικείμενο την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.
stourn
Ο κ. Δραγασάκης σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία αμοιβαία επωφελή μεταβατική συμφωνία, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της συνόδου.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η ελληνική πλευρά πηγαίνει καλά προετοιμασμένη ενώ σε περίπτωση άρνησης από τους εταίρους, σημείωσε με νόημα ότι, ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.  «Δεν μας φοβίζει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επανέλαβε ότι, στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η ρευστότητα.
Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως εν πολλοίς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συναρτά τη στάση της από τις εξελίξεις στο Eurogroup ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει ανησυχία για τη  ρευστότητα των τραπεζών, απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ΑΤΜ» και πως «είμαστε υπό απόλυτο έλεγχο με τις εκροές καταθέσεων».
«Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε το ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: