Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Από τις 3 το μεσημέρι Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη λίστα μεταρρυθμίσεων


Από τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης. Στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ώστε να εξετάσουν με κάθε λεπτομέρεια την λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους, τις προσεχείς ημέρες.
maximou
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε παράμετρος εξετάζεται εξονυχιστικά, ώστε το τελικό κείμενο να είναι λεπτομερέστατο. Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα εκτείνονται κατά κύριο λόγο στο φορολογικό πεδίο και στην δημόσια διοίκηση, ενώ θα υπάρχει και εξειδίκευση των προηγούμενων προτάσεων που έχει καταθέσει η Αθήνα.
Βάση της συζήτησης άλλωστε είναι η λίστα που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών την 24η Φεβρουαρίου, ενώ από το τελικό κείμενο δεν θα λείπουν αναφορές στις αποκρατικοποιήσεις, στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τη ρύθμιση της αγοράς.
Ηδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν, δηλαδή, τελείωσε η οχταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, η κυβέρνηση «έχει σηκώσει τα μανίκια», προκειμένου να παρουσιάσει στους εταίρους τη λίστα μεταρρυθμίσεων και να ξεκλειδώσει έτσι την αποκατάσταση των χρηματοδοτικών ροών.
Δεδομένου ότι οι ημερομηνίες είναι «σφιχτές» καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την Άνγκελα Μέρκελ και οι πληροφορίες συντείνουν προς μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή τα στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι δεν έχουν μεγάλη ευελιξία όσον αφορά το χρόνο, μολονότι κανείς δεν έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παράδοσης της λίστας των μεταρρυθμίσεων.
Την Τετάρτη, πιθανότατα, θα υπάρξει και συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών (Brussels Group) και θα ακολουθήσει, την Πέμπτη, η συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Σε κάθε περίπτωση η λίστα που θα παρουσιαστεί θα πρέπει, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση των Βρυξελλών, να είναι πλήρως κοστολογημένη και χρονικά προσδιορισμένη για την εφαρμογή της.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: