Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τι επάγγελμα κάνουν οι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας...





Τα αποτελέσματα έρευνας για τους Έλληνες με τις μεγαλύτερες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες παρουσιάζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Από την ανάλυση του συνόλου των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει για τους 2.148 πελάτες με ελληνικό ενδιαφέρον προέκυψαν...
28 βασικές ομάδες επαγγελματιών και καταθετών: από δημόσιους υπάλληλους, βιομήχανους, και εφοπλιστές έως και αγρότες, νοικοκυρές, γιατρούς, σπουδαστές και άτομα που δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία επαγγελματική ιδιότητα.

Η επαγγελματική κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες καταθέσεις ήταν αυτή των ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων-συμπεριλαμβανομένων αυτών που δήλωσαν την ιδιότητα του προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου: πάνω από 236.000.000 δολάρια μοιράζονται σε 67 λογαριασμούς, ενώ υπήρχαν και άλλοι 35 λογαριασμοί που εμφανίζονταν μηδενικοί. Αμέσως μετά ακολουθεί η κατηγορία των συνταξιούχων και αυτών που έχουν αποσυρθεί από την επαγγελματική δράση με 225.600.000 δολάρια σε 82 λογαριασμούς και μετά οι εφοπλιστές και ο ναυτιλιακός τομέας με 217.800.000 δολάρια σε 45 λογαριασμούς. Ο μεγαλύτερος αριθμός λογαριασμών εντοπίζεται στην ομάδα των νοικοκυρών με 95 που φιλοξενούν καταθέσεις και 106 μηδενικούς, ενώ ακολουθεί και πάλι η κατηγορία των συνταξιούχων.

Δείτε τους λογαριασμούς, ΕΔΩ

πηγη ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: