Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μομφές Βενιζέλου, εναντίον Γ. Παπανδρέου και ΣΥΡΙΖΑ...



Δεδηλωμένη είναι η συμπαράσταση στη νέα κυβέρνηση ως προς τη διαπραγμάτευση είπε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε ως...
«πολιτική τερατογένεση», αποφασισμένη «πολύ πριν τις εκλογές».


Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για διπλή «διπλή πρόκληση», ενώπιον της οποίας βρίσκεται ο χώρος του ΠΑΣΟΚ: Αφενός το συνέδριο του Μαϊου και αφετέρου την άσκηση αντιπολίτευσης, με υπεύθυνο τρόπο.

Ως προς το συνέδριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ χωρίς αποκλεισμούς, όπως είπε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που επιβάλλονται για ηθικούς και ιστορικούς λόγους. Η μομφή στρεφόταν εμφανώς εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και των πρώην «υψηλόβαθμων» στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συμμετείχαν στο εγχείρημα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν πρόθυμο να βοηθήσει, συμμετέχοντας σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Επέκρινε όμως την κυβέρνηση ότι δείχνει αδιαφορία για μια τέτοια ιδέα.

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, έχει συναίσθηση του μεγέθους του, αλλά και των προβλημάτων της χώρας. Έχει πλήρη συνείδηση των επιφυλάξεων της κοινωνίας απέναντί του, αλλά τίποτα –όπως είπε- δεν μπορεί να εμποδίσει την άσκηση αντιπολίτευσης.

«Πρέπει να τιμήσουμε αυτό το μικρό 4,7 % που μας ψήφισε και μας έδωσε συγκεκριμένη εντολή», ανέφερε.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: