Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Θρίλερ και διαψεύσεις για την απόρριψη των μέτρων Βαρουφάκη...


Θρίλερ και διαψεύσεις για την απόρριψη των μέτρων Βαρουφάκη
Θολό τοπίο για το Eurogroup της Δευτέρας...
Σε θρίλερ εξελίσσεται και το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες μιλούν για απόρριψη του πακέτου Βαρουφάκη, ωστόσο...
το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι έχει γίνει έστω και συζήτηση επί των προτάσεων. 

Συγκεκριμένα πηγές της ευρωζώνης έλεγαν το πρωί της Πέμπτης ότι δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης, ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και μάλιστα άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.
 Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν υπήρξε απόρριψη των 6 προτάσεων Βαρουφάκη, αλλά αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όσα λένε οι πηγές των Βρυξελλών, καθώς έστειλαν το πακέτο πίσω ζητώντας να είναι ολοκληρωμένες οι προτάσεις.

Στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group δεν συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τονίζει επίσης ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας.

Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι το πακέτο των 6 μέτρων που πρότεινε ο Έλληνας υπουργός δεν ικανοποιεί τους Ευρωπαίους που πιέζουν για εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και βέβαια για έλεγχο από τους θεσμούς.

Η ελληνική πλευρά, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Βαρουφάκη ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, επιθυμεί να γίνει εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ ή μέρους της δόσης για να πάρει ανάσα.

Η νέα διαπραγμάτευση ξεκίνησε με την συνεδρίαση του Euro Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία ο Ελληνας εκπρόσωπος Γ. Χουλιαράκης φέρεται να παρουσίασε τις έξι μεταρρυθμίσεις, αν και επισήμως κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα.

Ωστοσο οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν δεκτές με... ενθουσιασμό.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι ζητούνται διευκρινήσεις και αναλυτικότερη κοστολόγηση των προτάσεων.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: