Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Καρχιμάκης: Με το Βενιζέλο είχαμε λογικές Προκρούστη ή ακορντεόν...



Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου έριξε το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Από την ώρα που ο κ. Βενιζέλος ανέτρεψε τον κ. Παπανδρέου και κατέλαβε με πραξικοπηματικό τρόπο υπήρξε η αρχή του ενός ανδρός. Είχαμε ...
λογικές Προκρούστη ή ακορντεόν» είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή στον "Real Fm".

«Στον Απόστολο Κακλαμάνη απαιτείτο μεγαλύτερος σεβασμός. Ποτέ ο κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να βλέπει ανθρώπους που τιμούσαν ή στήριζαν το όνομα Παπανδρέου. Θεωρούσε ότι ο ίδιος ήταν η σούπερ φυσιογνωμία. Τον χρησιμοποιούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου» σχολίασε και συνέχισε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

Απαιτούντο συγκρούσεις που θα έδιναν μήνυμα και συμβολισμό. Δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Ο κ. Βενιζέλος ήθελε πάντα να τα έχει καλά με όλους, δεν ήθελε να σπάσει αυγά.

Για την κυβέρνηση είπε ότι «θα παρακολουθήσουμε διακριτικά την προσπάθειά γιατί είναι θέμα της χώρας και των ανθρώπων» και προσθεσε ότι διαφωνεί με την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και «με τις ατυχείς και άστοχες δηλώσεις που δεν βοηθούν στην διαπραγμάτευση». Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να μην διακινδυνεύσει ούτε η χώρα ούτε οι άνθρωποι. Δεν θα κάνουμε αυτά που μας κάνανε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Εξεταστική για το Μνημόνιο δεν θα πρέπει να αρχίζει από τo 2009 αφού αυτό θα δείξει «εμπάθεια της κυβέρνησης προς τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι «το ζήτημα ήταν το δάνειο. Μπήκε στην περιπέτεια γιατί παρέλαβε περιπέτεια. Δεν δημιούργησε την χρεοκοπία ο Παπανδρέου σε 4 μήνες. Να αρχίσει από το 2004 η έρευνα. Μπορεί να είναι κινήσεις για δημιουργία κλίματος για να στραφεί η προσοχή των πολιτών που δε θα έχει να κάνει με τα προβλήματα του τόπου».

Για το Κίνημα είπε «ετοιμαζόμαστε οργανωνόμαστε, θα ξεκινήσουμε επαφές σε όλη την Ελλάδα, θα προχωρήσουμε. Θα μας δείτε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: