Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Γ.Παπανδρέου: Παροχή ασυλίας στους πραγματικά υπεύθυνους...


papandreou-kinima1Πρόθεση να "κρύψει την αλήθεια" και να "συγκαλύψει δικές της άστοχες επιλογές" για να συνεχίσει τον "μύθο" ότι...
"τα μνημόνια έφεραν την κρίση" παρέχοντας έτσι "ασυλία στους πραγματικούς υπεύθυνους" και "προστατεύοντας κατεστημένα συμφέροντα" καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία, σχετικά με τους όρους που ψηφίστηκε η εξεταστική επιτροπή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι έτσι "συγκαλύπτονται οι ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή" και χάνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δομικές αδυναμίες και να αντιμετωπιστούν τα κατεστημένα συμφέροντα, για να υπογραμμίσει ότι το ΚΙΝΗΜΑ θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε οι πολίτες να μάθουν ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της κρίσης που οδήγησαν τη χώρα σε αναγκαστικό δανεισμό.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, από την ιδρυτική του διακήρυξη, απαίτησε να μάθουν οι Έλληνες όλη την αλήθεια για το πώς φτάσαμε στην κρίση και η χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό. "Η κρίση διακυβέρνησης, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η απάτη της κυβέρνησης της ΝΔ για το πραγματικό έλλειμμα, η έλλειψη διαφάνειας παντού, έπληξαν βαριά την αξιοπιστία της πατρίδας μας. Αυτή η κρίση αξιοπιστίας έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "με τους όρους που ψηφίστηκε η εξεταστική επιτροπή από την κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεσή τους να κρύψουν αλήθειες και να συγκαλύψουν δικές τους άστοχες επιλογές" για να προσθέσει ότι "επιχειρούν να κρύψουν την αλήθεια για να συνεχίσουν τον μύθο ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση, παρέχουν έτσι πολιτική ασυλία στους πραγματικούς υπεύθυνους, συγκαλύπτουν τις παθογένειες του πολιτικοοικονομικού πελατειακού συστήματος, προστατεύουν τα κατεστημένα συμφέροντα που παρασιτούν εις βάρος του λαού". "Έτσι, όμως, όχι μόνο συγκαλύπτονται οι ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή αλλά χάνεται και η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δομικές αδυναμίες της δημοκρατίας μας και να αντιμετωπιστούν σθεναρά τα κατεστημένα συμφέροντα, που συνεχίζουν να παρασιτούν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας" υποστήριξε ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε περαιτέρω κριτική στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως "φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πια δέσμια του δικού της αφηγήματος ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση", ένα αφήγημα, που όπως είπε, "τώρα διαψεύδεται από την πραγματικότητα αυτή που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση και που δεν μπορεί πια να κρύψει". Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ήταν τόσο εύκολο θα έσκιζαν τα μνημόνια, όπως είχαν δεσμευτεί και θα τελείωνε η κρίση. "Όμως, έως ότου ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, η χώρα θα συνεχίσει να παραμένει σε καθεστώς αναγκαστικού δανεισμού" επισήμανε και συμπλήρωσε: "Γι' αυτό, δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέο πρόγραμμα για αναγκαστικό δανεισμό, αλλά με τον τρόπο που το επιχειρεί όχι μόνο η πορεία μας είναι άδηλη, αλλά και η Ελλάδα χάνει μία ακόμη ιστορική ευκαιρία να χτίσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος". Αλλαγές οι οποίες, όπως τόνισε, θα μας επιτρέψουν να σταθούμε στα πόδια μας, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, να βγούμε αυτοδύναμα στις αγορές και να εμπεδώσουμε κράτος δικαίου, βιώσιμης ανάπτυξης και με κοινωνική δικαιοσύνη.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σημείωσε ότι η χώρα παραμένει σε αναγκαστικό δανεισμό, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, οι οποίες επίσης είχαν υπαχθεί σε αναγκαστικό δανεισμό, σήμερα δανείζονται πιο φτηνά από τις αγορές και αναπληρώνουν τις απώλειες και σε εθνικό εισόδημα και σε θέσεις εργασίας. "Αυτές είναι αλήθειες που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον, όχι πάσης φύσεως πολιτικές σκοπιμότητες που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας ως Έλληνες και ως χώρα" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: