Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κατάλογο με ονόματα πελατών του υποσχέθηκε στους ανακριτές ο Οσβαλντ


21324491_EV_EU_060415_DIKASTHRIA_OSBALD25.limghandler
Κατάλογο με ονόματα και στοιχείο πελατών υποσχέθηκε να αναζητήσει και να δώσει στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN.
Πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε την Μ. Τρίτη καταθέτοντας ως μάρτυρας στον ανακριτή διαφθοράς Γ. Μαλλή απολογούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.
Αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στους χαλαρούς κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζοντας οτι ο στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ελβετός τραπεζίτης φέρεται να επανέλαβε ότι ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες και υποσχέθηκε στον ανακριτή ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα ονόματα των πελατών του και στοιχεία για τους λογαριασμούς τους, τα οποία θα καταθέσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Αυτή την ώρα ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ απολογείται στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη για τις μίζες από την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson. Μετά το πέρας και της δεύτερης απολογίας του οι δυο ανακριτές και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: