Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ Χωρίς αποτέλεσμα το EuroWorking Group - Νέο κατάλογο έστειλε η Αθήνα στις Βρυξέλλες


Μετά από δύο ώρες και ένα τέταρτο ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη , για το ελληνικό ζήτημα.
euro
«Ουδέν σχόλιο» απάντησε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών για το εάν η Αθήνα μπορεί να εξοφλήσει μέσα στον Απρίλιο χωρίς την εκταμίευση δόσης τόσο τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές όσο και μισθούς και συντάξεις αμέσως μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group. Μάλιστα οι δανειστές φέρεται να αρνήθηκαν ακόμη και τη τμηματική καταβολή δόσεων με αντάλλαγμα δύο - τρία μέτρα τη φορά βάση σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά.
Η ίδια πηγή έλεγε πως εστάλη από το πρωί στους θεσμούς ένα νέο εμπλουτισμένο κείμενο το οποίο υποστηρίζει τις προτάσεις της Αθήνας για το από που θα βρει τα χρήματα τα οποία εξοικονομούνται για την Ελλάδα με τις προτάσεις Βαρουφάκη. «Το επόμενο eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 24 Απριλίου»έλεγε ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος «αλλά δεν αποκλείεται να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα».
Ο Έλληνας αξιωματούχος τόνιζε πάντως ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει αλλά το κενό που προκύπτει σε επίπεδο εσόδων θα αντικατασταθεί με άλλα ισοδύναμα μέτρα και επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι επέμειναν στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων αλλά και στην αλλαγή πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις με την Αθήνα όμως να είναι κάθετα αντίθετη σε μια τέτοια εξέλιξη.
Πηγές Ευρωζώνης: Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει
Είχαμε τηλεδιάσκεψη επί της εν εξελίξει διαδικασίας και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, και σε τεχνικό επίπεδο, σε Αθήνα και Βρυξέλλες, δήλωσε πηγή της Ευρωζώνης αναφερόμενη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δουλειά αυτή είναι απαραίτητη «προκειμένου να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνημένη και συνολική λίστα μέτρων που θα αποτελέσει τη βάση για μια αξιόπιστη προοπτική που να ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: