Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΔΝΤ: Τρομερές οι συνέπειες ενός Grexit για την Ελλάδα


IMF
Τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς όπως επισημαίνεται οι κίνδυνοι παραμένουν.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μέλος της ευρωζώνης. Αυτό είναι κάτι που εξέφρασε και η ελληνική κυβέρνηση, έχουν την πρόθεση να παραμείνουν», ανέφερε ο Χοσέ Βινιάλ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του Ταμείου.
Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους, «για να συνθέσουμε ένα σύνολο μέτρων πολιτικής, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην Ελλάδα. Νομίζουμε αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα».
Αναφερόμενος στο Grexit, ο Βινιάλ τόνισε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν κάτι «φοβερό» για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. «Θα είχε τεράστιο οικονομικό κόστος», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες στην ευρωζώνη, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμούνται και ανέφερε πως θα μπορούσε να υπάρξει θέμα εμπιστοσύνης. «Ωστόσο, η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση τώρα για να αντιμετωπίσει τυχόν πλήγματα, λόγω των ενισχύσεων του θεσμικού πλαισίου», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Βίτορ Κασπάρ, τόνισε ότι «το Ταμείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για να προσδιοριστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά και η χώρα έχει μπροστά της μονοπάτι βιώσιμης μακροοικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: