Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν αρνητικές S&P: Υποβαθμίζει σε "CCC+" την Ελλάδα


O οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι εάν δεν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις η χώρα δεν θα κατορθώσει να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
s&p
Σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο "CCC+" από "Β-" προχώρησε την Τετάρτη ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, υπογραμμίζοντας ότι οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.
Όπως αναφέρει η S&P, εάν δεν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις και δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τότε αυτό δεν θα καταστεί βιώσιμο, ενώ η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Παράλληλα, στην έκθεση του οίκου αξιολόγησης αναφέρεται ότι η χώρα εξέρχεται από καθεστώς «αρνητικής πιστωτικής παρακολούθησης» (Credit Watch Negative), ενώ προστίθεται πως οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν αρνητικές, με δεδομένο τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης της ρευστότητας κράτους, τραπεζών και εν γένει της οικονομίας.
Σύμφωνα με την S&P, η επιδείνωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία οφείλεται στην παρατεταμένη περίοδο των διαπραγματεύσεων της μόλις τριών μηνών ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας. Μάλιστα, όπως σημειώνει, οι οικονομικές προοπτικές για το σύνολο του 2015 είναι εξαιρετικά αβέβαιες.
Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα και ο οίκος αξιολόγησης Fitch είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, σε "CCC" από "B".
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: