Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Διαπραγματεύσεις για συντήρηση των συστημάτων RIA: Η Ελλάδα συζητά με τη Ρωσία αγορά πυραύλων για τα S-300


RIA: Η Ελλάδα συζητά με τη Ρωσία αγορά πυραύλων για τα S-300
H Ελλάδα διαθέτει συστήματα S-300 από τα τέλη της δεκαετίας του 1990   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και τη συντήρησή τους, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

«Θα περιοριστούμε σε αντικατάσταση των πυραύλων (του συστήματος)» δήλωσε ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το RIA. «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα για τη συντήρηση των συστημάτων [...] καθώς και για την αγορά νέων πυραύλων για τα S-300» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς. Επιβεβαιώσαμε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται. Θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων» δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά το πέρας και της κατ' ιδίαν συνάντησης με το ρώσο ομόλογό του, που έγινε χωρίς παρουσία μεταφραστή και διήρκεσε περί τα 45 λεπτά. 

Είχε προηγηθεί περίπου ημίωρη συνάντηση με συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών. 

«Ανταλλάξαμε απόψεις και σε σχέση με τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Θέση της Ελλάδος, την οποία εξέφρασα στον κ. Υπουργό, αλλά και στο παρελθόν εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός και είναι η τρομοκρατία. Άρα, είναι η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την απειλή» σημείωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος είναι προσκεκλημένος στην 4η διεθνή διάσκεψη της Μόσχας για την παγκόσμια ασφάλεια και αύριο θα εκφωνήσει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: