Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ασπρόπυργος: Σε ανθρώπινο σφάλμα οφείλεται η τραγωδία στα διυλιστήρια...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣΤι λέει το πόρισμα...
Σε ανθρώπινο σφάλμα φαίνεται να αποδίδει τα αίτια του συμβάντος που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», στο κείμενο του πορίσματος που παραδόθηκε χθες στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, τα μέλη της επιτροπής (τεχνικοί του διυλιστηρίου, εκπρόσωποι των εργαζομένων και εξωτερικός πραγματογνώμονας) εντοπίζουν την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και την συνακόλουθη έκρηξη στην ύπαρξη καυσίμου μέσα στον αγωγό της δεξαμενής, όπου και γίνονταν εργασίες συντήρησης το πρωινό της 8ης Μαΐου.

Κανονικά, η ακατέργαστη βενζίνη δεν θα έπρεπε να υπάρχει μέσα στον αγωγό και όλα φαίνεται να οδηγούν στην πλημμελή προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την προγραμματισμένη συντήρηση.

Σημειωτέον, ότι εκτός από το πόρισμα των ΕΛΠΕ, εκκρεμούν δύο ακόμη πορίσματα, της Πυροσβεστικής, και του ΣΕΠΕ, επομένως θα γίνει διασταύρωση από τρεις διαφορετικές πλευρές, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα πραγματικά αίτια.

Χθες, κατέληξαν δύο εργαζόμενοι, ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρεία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία. Τα ΕΛΠΕ με χθεσινή τους ανακοίνωση δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους.

Οσο για την κατάσταση της υγείας των υπόλοιπων τεσσάρων τραυματιών, οι δύο φαίνεται να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοι τους νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι.

Στο μεταξύ, η διοίκηση των ΕΛΠΕ, ως απόρροια του τραγικού συμβάντος καθώς και λόγω των διοικητικών αλλαγών που δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου στην επιχείρηση, προχώρησε στην ανακοίνωση νέου επικεφαλής της γενικής Τεχνικής Διεύθυνσης του ομίλου. Πρόκειται για τον Ιωάννη Ψυχογυιό, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΟ, ο οποίος αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα από την 1η Ιουνίου.

Ο απερχόμενος γενικός τεχνικός διευθυντής, φέρεται σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης, να αντικαθίσταται λόγω συνταξιοδότησης. Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ προς το προσωπικό της επιχείρησης αποδίδει την τοποθέτηση του κ. Ψυχογυιού «στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της δομής και των στόχων ενίσχυσης της Ασφάλειας και της Λειτουργίας των Διυλιστηρίων»...
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: