Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αποκάλυψη Lykavitos.gr :Ερχονται διώξεις για τα δάνεια καναλιών και εκδοτικών επιχειρήσεων


£Ä¹³¼¹ÌÄÅÀ¿
Σε κατάσταση δικαστικής ομηρίας επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση, εκδότες και καναλάρχες.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η απόφαση του υπουργού αρμόδιου για θέμα διαφθοράς κ. Νικολούδη να μεταβιβάσει στον εισαγγελέα Γαληνό Μπρή τους φακέλους με τα δάνεια που έχουν συνάψει με τις τράπεζες, τα κανάλια και οι εκδοτικές επιχειρήσεις.
Παράλληλα διενεργείται δικαστική έρευνα για το πόθεν έσχες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos.gr αναμένεται μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ασκηθούν διώξεις για μια σειρά από δάνεια που έχουν χορηγηθεί χωρίς εγγυήσεις και με υποθήκες οι οποίες δεν εξασφαλίζουν τις τράπεζες.
Μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρέωνε τις τράπεζες να κάνουν απαιτητά μια σειρά από δάνεια που έχουν χορηγήσει σε εκδοτικές επιχειρήσεις, με συνέπεια εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες καναλαρχών και εκδοτών να έχουμε μπαράζ από λουκέτα σε μια αγορά η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ασφυξίας.
Η κυβερνητική πρωτοβουλία να ανοίξει στην παρούσα φάση το ζήτημα των τραπεζικών δανείων έχει άμεση σχέση με την απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης καθώς επίσης και με το νέο τοπίο στον τηλεοπτικό χώρο που θα προκύψει μετά τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τις άδειες των καναλιών.
Πάντως οι ιδιοκτήτες καναλιών και εκδότες χαρακτηρίζουν παράνομη και καθεστωτική την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τα δάνεια που έχουν συνάψει με εμπορικές τράπεζες και γι΄αυτό αναμένονται προσφυγές στη Δικαιοσύνη.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: