Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μπλόκο Λαφαζάνη στη συμφωνία Τσίπρα: «Όχι» σε όλα από τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας


????????????????????????????????????
«Πίσω από τα χαμόγελα και τα φαινομενικά ευχάριστα στιγμιότυπα, υπήρχε κάτι πολύ διαφορετικό στη Ρίγα. Αυτό αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμαθα ότι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και το Brussels Group. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα μερικές. Ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε είναι μαντρόσκυλο που επιτίθεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, που αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει θετική συμφωνία, σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ομιλία του στην ΚΕ ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμφισβήτησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και διερωτήθηκε «σε τι έχουμε συμφωνήσει;». Ζήτησε, δε, να πάρει απόφαση η Κεντρική Επιτροπή και να πει «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, σιδηροδρόμους και αεροδρόμια.
Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ανέφερε: «Πού ακούστηκε ότι είναι τρομοκρατία να μην πληρώσουμε την επόμενη δόση ΔΝΤ; Πού ακούστηκε ότι είναι τρομοκρατία ότι δε θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των δανειστών; Πού ακούστηκε ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;»
Καμία άλλη χώρα δεν έχει δεχθεί εκβιασμό σαν τον τετράμηνο της Ελλάδας, είπε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για αποστράγγιση αποθεμάτων και το κλείσιμο της στρόφιγγας. «Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;», τόνισε.
Σημείωσε ακόμη ότι ο λαός είπε πως πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε και πρόσθεσε «αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτά, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του».
Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τους εταίρους ότι οι άλλοι κάνουν τη ρήξη και επιδιώκουν να μας εξοντώσουν και στη συνέχεια πρότεινε να μη πληρώσει η Αθήνα δόσεις. «Οταν δεν πάει άλλο λέμε ”στοπ δεν θα πληρώσουμε”. Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν;».
Κάλεσε την κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση και να πει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. «Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστή αυτή η συζήτηση; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα= καταστροφή».
Επίσης, ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή να πάρει απόφαση κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, σιδηρόδρομο και αεροδρόμια.
«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι με την πώληση αυτών θα αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Σε καμία περίπτωση. Θα εισπράξουμε πενταροδεκάρες που θα πάνε στο χρέος. Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για καθαρά πολιτικούς νεοφιλελεύθερους λόγους».
Τέλος, ευχήθηκε να υπάρξει αλλαγή στάσης από τους πιστωτές, διαφορετικά, δεν υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που «δεν έχουμε να πληρώσουμε και θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για ό,τι μπορεί να συμβεί. Ο λαός άμα του πούμε την αλήθεια θα μας στηρίξει. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: