Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μισθοί – συντάξεις, πάνω από την αποπληρωμή των δόσεων...


Πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Μισθοί – συντάξεις πάνω από την αποπληρωμή των δόσεων
H πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ...
«Τέσσερις μήνες τώρα, μέρα με τη μέρα, επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο ίδιος ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να...
υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»: η κατηγορηματική αυτή δήλωση εμπεριέχεται στο σχέδιο πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξάλλου, «όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά», ενώ αναμένεται να σταλεί σκληρό μήνυμα προς τους δανειστές, καθώς «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος».
Όπως και ότι, «η διολίσθηση στην 5η αξιολόγηση δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά». Στο ίδιο κείμενο παρατίθενται τα 4+1 βασικά χαρακτηριστικά ενός αποδεκτού, από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμβιβασμού (βλ. σχετικά σχετικό ρεπορτάζ σήμερα στην «ΑΥΓΗ»), ενώ προαναγγέλλεται η άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, που θα στείλει -όπως εκτιμάται- «ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και θα ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησης».
Στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης γίνεται παράθεση του σημαντικού ως τώρα, νομοθετικού έργου, αλλά και εκτενής αναφορά στον πόλεμο κατά της διαπλοκής, με αποσπάσματα από τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα. Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνεται ο στόχος εξάντλησης της τετραετίας.
Αναμένεται, τέλος, η κατάθεση τροπολογιών π.χ. από στελέχη των «53+» (Λάμπρου, Λάσκος κ.α.) για τις σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: