Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αντιπολίτευση με το καλημέρα - Η συνάντηση με Βενιζέλο Η Φώφη Γεννηματά στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ


Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη χθες, από την πρώτη Κυριακή, η Φώφη Γεννηματά. Μαζί της επικοινώνησαν άμεσα οι δύο συνυποψήφιοί της και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να την συγχαρούν για τη νίκη της.
fofi1
Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, η νέα πρόεδρος θα συναντηθεί σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα νέα της καθήκοντα, ενώ παρόντες θα είναι και οι δύο συνυποψήφιοί της.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, άλλωστε, επικοινώνησε και με εκείνους χθες το βράδυ, προκειμένου να τους συγχαρεί για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν, ενώ στις δηλώσεις τους και οι τρεις συνυποψήφιοι έστειλαν μηνύματα ενότητας για τον χώρο. Σε γραπτή δήλωσή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες για την «καθαρή εντολή για μία νέα αρχή» που έδωσαν με τη συμμετοχή τους, τον απερχόμενο πρόεδρο και τους συνυποψηφίους της  και απολογήθηκε σε όσους δεν κατάφεραν να ψηφίσουν, υποστήριξε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. «Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της», είπε, δίνοντας το στίγμα της για την ‘επόμενη μέρα’ του ΠΑΣΟΚ.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει ότι αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ζητώντας ως πρόεδρος πια, ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τα τεκταινόμενα στη διαπραγμάτευση και την χώρα. «Είναι πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού. Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά», κατέληξε.
Πρώτος, νωρίτερα, είχε  συγχαρεί δημόσια την Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σημειώνοντας τη σημασία της συμμετοχής στη χθεσινή διαδικασία, ως «μήνυμα προοπτικής για την παράταξη» και τονίζοντας την συμμετοχή της νέας γενιάς, στην οποία και είχε επικεντρώσει στην εσωκομματική προεκλογική διαδικασία, ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνεχάρη τόσο τη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της όσο και τον Ανδρέα Λοβέρδο για την μάχη που έδωσε. «Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», είπε, σημειώνοντας ότι «στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».
Αντίστοιχα ήταν τα μηνύματα του Ανδρέα Λοβέρδου, που ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και όσους τον στήριξαν ξεχωριστά, δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα στη νέα ηγεσία. «Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της. Συγχαίρω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε. Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός», είπε, δηλώνοντας ‘παρών’ στη Βουλή και το κόμμα ως ‘στρατιώτης’. «Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά», δήλωσε.
Στη διαδικασία έλαβαν μέρος περίπου 65.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας κατά πολύ τον αριθμό των συμμετεχόντων στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων πριν από δύο Κυριακές, όταν στις ‘πράσινες’ κάλπες είχαν φτάσει περί τα 35.000 άτομα.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: