Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η απόφαση του Eurogroup...


Ακυρώνεται η χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα (φωτό)...

Μοιράστηκε στους δημοσιογράφους εγγράφως η δήλωση - απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με...
αυτήν παρά τις προσπάθειες των θεσμών για συμφωνία, η Ελλάδα επέλεξε στις 26 Ιουνίου, να διακόψει τις διαπραγματεύσεις. 

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Ιουνίου, πριν από την Κυριακή 5 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα. 

Το ανακοινωθέν: 

Από την 20η Φεβρουαρίου 2015 η συμφωνία του Eurogroup για την επέκταση του παρόντος οικονομικού διακανονισμού βοήθειας, εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, έλαβαν χώρα για την επίτευξη πετυχημένης ολοκλήρωσης της επανεξέτασης. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και του εκτάκτου της κατάστασης, οι θεσμοί υπέβαλαν μία συνεκτική πρόταση με πολιτικούς όρους, κάνοντας χρήση της ευελιξίας μέσα στην παρούσα διευθέτηση. 

Ατυχώς, παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη υποστήριξη του Eurogroup, η πρόταση αυτή απερρίφθη από τις ελληνικές αρχές που διέκοψαν μονομερώς τις διαπραγματεύσεις επί του προγράμματος αργά στις 26 Ιουνίου. Το Eurogroup υπενθυμίζει τις σημαντικές οικονομικές μεταφορες και την υποστήριξη που έδωσε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το Eurogroup είναι ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή να παράσχει περαιτέρω στήριξη στον ελληνικό λαό διαμέσου ενός συνεχιζόμενου προγράμματος που προσανατολίζεται στην ανάπτυξη. 

Το Eurogrou θα σεβαστεί την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει ένα δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, ημερομηνία μετά τη λήξη του προγράμματος. Η παρούσα συμφωνία με την Ελλάδα λήγει στις 30 Ιουνίου καθώς και όλες οι οικονομικές διευθετήσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης των κερδών από τα SMP και τα ANFA. 

Οι αρχές της ευρωζώνης εμφανίζονται έτοιμες να κάνουν ότι χρειαστεί για να διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: