Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

"Nαι" σε συμφωνία, ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ...


Συμφωνία, ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζουν» οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον...
τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Οι πολίτες δηλώνουν επίσης ότι δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

 Πιο συγκεκριμένα υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και της επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς τάσσεται το 77,1% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ της ρήξης τάσσεται το 18,9%. Στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», το 77,4% απαντά υπέρ του ενιαίου νομίσματος, ενώ την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ζητεί το 75,7%.  Το 80,3% πιστεύει ότι τελικά θα επέλθει κάποια συμφωνία, ενώ το 13,9% ότι θα επέλθει οριστική ρήξη και το 5,8% δεν απαντά.

Επίσης, το 54,8% εκφράζει φόβους ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το επόμενο διάστημα και στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση εάν οι εταίροι επιμείνουν στο σχέδιο συμφωνίας που έχουν προτείνει, το 50,2% δηλώνει ότι η η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί τη συμφωνία. Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, μόνο το 13,8% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών και το 44,2% προτείνει τον σχηματισμό εθνικής ενότητας.

Τέλος, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 34,2%, η ΝΔ 19,6% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% και τελευταίο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 3,2%.

Δείτε τους πίνακες, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: