Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΑΝΕΛ: Έτοιμοι να ψηφίσουν μόνον το 2ο άρθρο...


Στήριξη 50% αναμένεται να δώσει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κρίσιμο νομοσχέδιο που...
περιλαμβάνει τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου θα υπερψηφίσουν μόνο το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα μέτρα και όχι το πρώτο που κυρώνει το συνολικό πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως το δεύτερο άρθρο που περιλαμβάνει μέτρα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί εως την 15η Ιουλίου δεν παραβιάζει το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών ούτε απέχει αρκετά από το περιεχόμενο της αρχικής πρότασης – συμφωνίας που εξουσιοδότησαν την περασμένη Παρασκευή τον πρωθυπουργό να πετύχει με τους εταίρους. 

Ουσιαστικά, επισημαίνουν πως το δεύτερο άρθρο αποτελεί τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο μιας συνολικής συμφωνίας που περιγράφεται αναλυτικά στο πρώτο άρθρο. 

Σημειώνουν αναλυτικά πως το πρώτο άρθρο περιγράφει την συνολική συμφωνία και καταγράφει προτάσεις όπως αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δημιουργία ταμείου ακίνητης περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ κ.α. - που θα ακολουθήσουν ως δεύτερος εφαρμοστικός για να ψηφιστεί εως την 22α Ιουλίου - και που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. 

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι η τελική τους στάση, εάν δηλαδή θα ψηφίσουν «παρών» ή «όχι» θα εξαρτηθεί από την αυριανή συζήτηση στην επιτροπή και την Ολομέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: