Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κατατέθηκαν 6 μηνύσεις για το Plan B του Βαρουφάκη...


Βαρουφάκης
Συνολικά έξι δικηγόροι κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτηριες αναφορές για το Plan B του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και των μη πολιτικών προσωπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο...
δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτηρία αναφορά κατά του κ. Βαρουφάκη αλλά και κάθε άλλου προσώπου σε βάρος του οποίου θα προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Ο κ. Γιαννόπουλος αποδίδει στον τέως ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών. Πρόκειτα για αδίκημα για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη έως 20 ετή. 

Παράλληλα πέντε δικηγόροι μεταξύ των οποίων τρεις είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλογου Αθηνών κατέθεσαν δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση.

Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχαήλ Καλατζόπουλος, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας και η προεδρος της ένωσης νέων δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιανού.

Με τη δεύτερη μηνυτήρια αναφορά οι πέντε δικηγόροι υποστηρίζουν ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα ότι παρέβησαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων κάτι που επισείει κίνδυνο στη λειτουργία του πολιτεύματος καθώς η παραβίαση αφορά το νόμισμα της χώρας κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: