Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κομισιόν διαψεύδει Βαρουφάκη....


Οι θεσμοί δεν ελέγχουν την Κατερίνα Σαββαϊδου.
ΒΙΝΤΕΟ...
Σε διάψευση των ισχυρισμών του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι οι δανειστές ελέγχουν την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, προχώρησε σημερα η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Καταρρίπτοντας τον...
βασικό ισχυρισμό του τέως υπουργού Οικονομικών ότι ο λόγος που θα προχωρούσε σε «κλοπή» των ΑΦΜ ήταν επειδή η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είναι ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες η κυρία Αντρέεβα έκανε λόγο για «λάθος και αβάσιμους χαρακτηρισμούς».

«Η ΓΓΔΕ είναι μια ανεξάρτητη αρχή» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν. Πρόσθεσε, δε, ότι ακόμα και όσον αφορά τις υπηρεσίες ΙΤ «αυτές παρέχονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών». 

«Η Κομισιόν και το ΔΝΤ παρείχαν μόνο τεχνική βοήθεια αλά σίγουρα δεν ελέγχουν τον ΓΓ Δημοσίων Εσόδων» υπογράμμισε με έμφαση η κυρία Αντρέεβα.

Σε ερώτηση, δε, για το αν θα ήταν δυνατό να στήσει η Ελλάδα ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα χωρίς να το γνωρίζουν οι θεσμοί η Μίνα Αντρέεβα αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «η Κομισιόν δεν θα εμπλακεί σε σενάρια συνωμοσίας, δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν και τι θα μπορούσε υποθετικά να γίνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: