Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

«Ανταρσία» κατά Τσίπρα...

«Ανταρσία» κατά Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
...στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...

Κωβαίος Αγγελος

Αντιμέτωπος με αντιδράσεις που φθάνουν στα όρια της εσωκομματικής ανταρσίας βρίσκεται πλέον ο Αλ. Τσίπρας, καθώς όπως φάνηκε στην δεύτερη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος, η πάλαι ποτε πλειοψηφία δεν...
είναι σε θέση να «περάσει» εισηγήσεις και αποφάσεις. 

Με δεδομένη την πρόθεση του κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο, η Πολιτική Γραμματεία δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει σε απόφαση, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα και οι άλλες συνιστώσες ζητούσαν την διακοπή της διαπραγμάτευσης και την λήψη νέων αποφάσεων για την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης.

Εν τέλει και αντίθετα από τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα, τα θέματα παραπέμφθηκαν εσπευσμένως σε έκτατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Πέμπτη. 

 Εκεί, όπου ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να ελέγχει την πλειοψηφία, θα αποφασιστούν οι συλλογικές διαδικασίες του Κόμματος την επόμενη περίοδο και θα κριθεί αν θα περάσει η πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και σύγκληση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, ή αν σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματα που κατατέθηκαν, θα διενεργηθεί εσωκομματικό δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες και όχι μετά την παρέλευση κάποιου χρόνου, όπως επιθυμεί ο κ. Τσίπρας.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: