Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Όποιος νομίζει ότι άλλος πρωθυπουργός μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο...


ΤΣΙΠΡΑΣ
...να το πει.
-Ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες κατά μέρος και ας συνεννοηθούμε, κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια.
 -Δεν μπορεί η απάντηση στη μνημονιακή πολιτική να δίνεται με όρους εθνικής αναδίπλωσης...
«Φτάσαμε στο όριο της ρήξης (με τους Ευρωπαίους), έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας πώς θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία», είπε ο Τσίπρας. Και πρόσθεσε ότι όσα λέγαμε εδώ στη θεωρία έγιναν πραγματικότητα. «Αφήσαμε το...
πρόγραμμα να λήξει και είδαμε τι σημαίνει. Είδαμε τι σημαίνει αυτό που αναδείκνυαν κάποιοι ως το υπερόπλο της στάσης πληρωμών στο ΔΝΤ» τόνισε.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι μια άλλη κυβέρνηση και ένας άλλος πρωθυπουργός μπορούν καλύτερα να το πει από αυτό το βήμα», είπε.

Για το δημοψήφισμα, ανέφερε ότι δεν ισχύει ότι το «ΟΧΙ» ήταν εντολή για ρήξη και επιλογή δραχμής. «Αν ήταν αυτά έπρεπε να το πούμε στο λαό. Δεν έλεγαν αυτό οι δηλώσεις όλων των στελεχών του κόμματος».

«Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος», δηλωσε, επίσης ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος του, επεσήμανε συγκεκριμένα: «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση».

«Καταφέραμε μέσα στις αντίξοες συνθήκες να κερδίσουμε πράγματα», ανέφερε και πρόσθεσε για το δημοψήφισμα πως: «Ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες κατά μέρος και ας συνεννοηθούμε, κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια. Δεν είχαμε κρυφά χαρτιά. Όλα ήταν σε γνώση όλων».

«Δημιουργήσαμε τις πρώτες ρωγμές στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία στην Ευρώπη», ειπε και επεσήμανε: «H ελληνική κρίση ανοίγει μια νέα περίοδο αναστοχασμού και αποφάσεων στην Ευρώπη».

«Το στρατηγικό ερώτημα αν υπάρχει ρόλος και χώρος για μια αριστερή κυβέρνηση στην υπαρκτή Ευρώπη και με δεδομένο ένα αρνητικό συσχετισμό δύναμης πρέπει να απαντήσουμε θετικά», τόνισε.

«Δεν μπορεί να αποτελεί λύση η φαντασίωση ότι μπορούμε με ένα μαγικό τρόπο να δραπετεύσουμε από αυτούς τους συσχετισμούς. Κανένα εθνικό σχέδιο δεν υπάρχει που μπορεί να μας γλιτώσει από τους   συσχετισμούς. Δεν μπορεί η απάντηση στη μνημονιακή πολιτική να δίνεται με όρους εθνικής αναδίπλωσης. Απάντηση δεν μπορεί να είναι η νομισματική υποτίμηση», είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: